MAXstyrka

Allt inom kraftsport

feb
02

400.5kg så sjukt nöjd:)

Posted by Standardspråk för webbplatsen 0 Comment

Ja i helgen lyckades man med en stor dröm att lyfta över 400kg i bänkpress. Inofficielt världsrekord och mest i världen genom alla tider.

Var inte egentligen upplagd för rekord vikter. Vann SM i styrkelyft dagen innan med serien 380-345-340=1065. Svensktrekord i knäböj och personligt rekord i marklyft. Sliten på bänktävlingen så det fick bli vad det blir. Viktiga var att säkra SM guldet. Men på uppvärmningen kändes det bra. Gick in 360 som kom lätt. Gick på svensktrekord 373kg och vikten bara flög upp. Nu var det bara att lasta 400.5kg och ösa för det. För att sätta lite extra puls på hela situationen skrek jag innan lyftet THIS IS A MESSAGE TO SMULTER:). Vikten kom bra och en historisk vikt var ett faktum. Så otroligt nöjd. Nu är reglerna så att världsrekord får bara slås på internationella tävlingar men det gäller som nordisktrekord. För mig var det ett enormt bra kvitto eftersom det är ett hemma-VM i bänkpress om bara 4månader där det kommer bli en helt galen tävling i tungvikten. Nu tävlar Freddi Smulter på finska mästerskapen till helgen så han lär nog toppa mitt resultat. Men nu är jag verkligen med i matchen och det är bara ösa mot VM.

Är jättekul att sporten får så mycket uppmärksamhet i dom stora tidningarna i dag. Det hör verkligen inte till vanligheterna. Hoppas alla förstår att VÄRLDENS STARKASTE MAN är inget jag har titulerat mig. Utan det skriver dom för att sälja. Jag är stolt att jag öppenbarligen är jävligt stark på det jag satsar på men vem som är starkast är en väldigt komplex fråga på flera sätt.

Share

Leave a Reply


*


Translate