MAXstyrka

Allt inom kraftsport

feb
13

Back to basics

Posted by Anders Axklo 0 Comment

Inom alla livets områden så vill man gärna få bekräftelse på sin utveckling genom att det man gör inom olika områden blir besvärligare och krångligare allt eftersom man utvecklas. Inget konstigt i det, självfallet kommer man att klara svårare och svårare och svårare saker ju längre tid man har hållit på med något. Det är ju alldeles utmärkt så längre man faktiskt känner att man utvecklas och känner att det finns en poäng och en framåtanda i det man försöker lära sig. Om man känner att man fullt ut behärskar en nivå så är det bara naturligt att försöka sig på nästa, och sedan hålla på med den tills man behärskar det. Det kan vara en ny gymövning som ska belasta en enskild muskelgrupp på ett alldeles särskilt sätt som man inte har kommit åt tidigare, eller ett nytt och väldigt kreativt sätt att visa sin livspartner at man uppskattar den.

Så länge man är på bana och utveckling går framåt så är det helt rätt, den där udda gymövningen, eller den där riktigt researchade vinflaskan som ska visa hur mycket du har tänkt på er speciella kväll blir ett nästa steg i utvecklingen som är naturligt. Men ibland så förlorar man sig i att det ska vara avancerat för sakens egen skull, och helt plötsligt blir det väldigt krångligt att genomföra, och trots att du försöker så verkar det inte ge något. Hamnar man där så är sällan lösningen att prova något ännu mer avancerat, eftersom man då hamnar i en märklig situation där man tror att det man har hittat på inte är tillräckligt innovativt eller nytänkande, och man glömmer att poängen inte är hur krångligt det är, utan hur det fungerar.

Det man ska göra då är inte att leta reda på nya råd på internet, eller hitta någon ny guru med nya ideer. Då är man ute och famlar i blindo, och det finns inget som säger att man hittar rätt. Nej, det man ska göra om man har krånglat till det för sig i livet är att gå tillbaka till det man vet faktiskt funkar. Hur fiffiga övningar man än har hittat på internet för bröstmusklerna som man har försökt sig på, så kan man inte bara irra vidare om de inte fungerar, bara för att du tror att det vore jättebra om du hittar rätt. Funkar det inte så måste du tillbaka till bänkpress. Det kanske inte tillfredsställer din lust att var nytänkande och innovativ, men det tränar bröstmusklerna, vilket ju var huvudpoängen.

Det särskilt beställda vinet har ju trots allt uppgiften att visa din käresta hur viktig kvällen med hen är för dig, och om det blir för krångligt så kan du faktiskt bara köpa blommor, precis som du gjorde när du var 16. Du kanske inte känner dig så kreativ, men huvuduppgiften blir löst, nämligen att visa att tillfället är viktigt för dig. Alla framgångsrika människor har en sak gemensamt, vare sig det gäller träning, idrott, affärer relationer eller annat. De vet att verktyget inte är viktigt, det är om det fungerar som spelar roll.

Share

Leave a Reply


*


Translate