MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Eftersom jag, precis som alla andra, och kanske i högre grad än många, är en bekräftelsejunkie så funderar jag ibland på variationen i respons på mina texter. Skriver jag här på Maxstyrka så är det i sig inte speciellt svårt att generera många likes, om nu det vore målet. Det enklaste handgreppet är att vara riktigt dryg mot kroppsbyggare eller crossfittare, eftersom det är en åsikt som många av Maxstyrkas trogna följare har, men som kanske saknar det språkliga verktyget att uttrycka sig lika spydigt som jag gör. Det är ju ofta sådant vi i allmänhet tycker är bra, när någon på ett väldigt fyndigt sätt uttrycker det vi redan tycker. Så vill man få så mycket medhårsstrykande som möjligt så är det bara att ta reda på vad de flesta av målgruppen redan tycker, och så applicera lite språkskicklighet så voila! Likeklickningarna går varma.

Problemet uppstår ju om man har en liten mer storvulen ambition, nämligen att få folk att tänka på något nytt, eller åtminstone ur en annan vinkel. Ska man dra det riktigt långt så kanske man vill få folk att tänka på något felaktigt i sitt eget förhållningssätt eller beteende, och det generar sällan lika mycket likes, men kanske mer nytta. Det är naturligtvis roligt att pika Crossfit för sitt sektlika beteende och doubletalk där de döper om en massa redan kända företeelser till nya uttryck och låtsas att de har hittat på dem. Att det faktiskt finns en del att lära i träningsintensitet, disciplin och upplägg av träning är inte lika populärt att påpeka.

Det är likaledes väldigt roligt att peka på mycket av det i kroppsbyggarkulturen som är så absurt att det blir skrattretande för alla som betraktar det utifrån. Lägg till några atleter från rampljusindustrin i ditt facebookflöde om du inte tror mig. Kläder, kroppsfärger, poseringsträningen och speglandet mellan seten är helt obegripligt. Men att de flesta strongmantävlande har en hel del att lära av karaktär och disciplin, inte minst när det gäller kosthållning uppskattas sällan att man påpekar. Då blir man ju påmind om att man trots allt inte är mer elitatlet än att man intalar sig att pizza med extra ost och pommes är nödvändigt för att få i sig tillräckligt med energi, när det i själva verket bara är ett utslag för att man har karaktärstyrka som en blöt papperskasse.

Om du nu delar min ambition att faktiskt komma lite längre med det man läser eller lyssnar till än att hitta någon som tycker som du själv som du kan ta rygg på så rekommenderar jag följande: Leta rätt på något som du blev riktigt sur på, antingen som jag har skrivit, eller någon annan. Du vet, något som har fått dig att leta efter en Gillar inte-knapp. Sen läser du det igen, och tänker efter varför du inte gillar det. Jag säger inte att du har ömma tår, bara att du ska sluta ha stålhättor. Sen är det helt ok att kolla sådant man håller med om också. Glöm nu inte att gilla.

Share

Leave a Reply


*


Translate