MAXstyrka

Allt inom kraftsport

feb
27

Tidsfördriv?!

Posted by Anders Axklo 0 Comment

Innan jag kommer till själva kärnan i det jag vill säga är det viktigt att jag lyckas att få dig att se samma värdeladdning som jag i själva ordet tidsfördriv. Andra ledet av ordet är faktiskt samma ord som används till exempel när någon eller annan grupp i världen får för sig att bedriva det som kallas etnisk rensning. Man vill helt enkelt bara bli av med folk, och skiter i var de tar vägen, bara de inte är kvar här. Man fördriver dem helt enkelt. Tänker vi ur den vinkeln så blir begreppet tidsfördriv någon fruktansvärt. Vi skiter i vad tiden används till eller tar vägen, bara den går. Det är ett riktigt sorgligt sätt att hantera sitt liv, eftersom satt i ett större sammanhang så innebär det att man bara vill att en del av ens liv ska försvinna, utan att man bryr sig om hur.

Sätter man det här i relation till det likaledes populära uttrycket” jag har inte tid” så blir det än mera absurt. Tid är nämligen det enda alla har exakt lika mycket av. 24 timmar varje dygn. Moder Teresa hade inte mer, finalisterna i Världens Starkaste Man har inte mer, John Brzenk har inte mer. Det kan skilja på talang, resurser, ekonomi eller andra förutsättningar, men det skiljer inte på tid. Det enda som skiljer mellan människor vi ser upp till, som har lyckats med det de har tagit sig för och oss andra lallare, är att de i betydligt mindre grad har fördrivit tid i sina liv. De har med andra ord gjort något med den, istället för att bara försöka få den att gå.

Det här ska inte alls förväxlas med att jag menar att man hela tiden måste vara produktiv, att man alltid skulle kunna smyga in en arbetsuppgift till eller ett träningspass till. Det kan man inte, då kommer utbrändhet och överträning som ett brev, långt mycket snabbare än vad posten förmår leverera. Vila är nämligen också att göra något med sin tid, och den vilan kan självklart vara både lek, aktiv vila eller fullständigt stillhet, den kan ändå vara ett medvetet val som görs för att det är det som behövs. Det jag menar är när man inte bara låter tiden rinna iväg, utan till och med aktivt börjar företa sig saker utan annat syfte än att tiden ska gå. Man fördriver tid, helt enkelt. Man kastar bort den enda resurs man har som kan växlas in till framgång.

Nu är ju inte livet antingen eller, vi är alla där nu och då, men om du undrar varför du inte utvecklas och kommer framåt i livet, samtidigt som du återkommande ägnar dig åt sånt som inte har någon annat syfte än att få tiden att gå, så är det som norrmannen sa när han låg i den trasiga giljotinen. ”Jeg ser feilet!”. Du har 24 timmar varje dygn, precis lika mycket som alla dina idoler och föredömen. Gör något mer med dem än att bara försöka få dem att gå.

Share

Leave a Reply


*


Translate