MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Det blev Brian Shaw som för andra gången lyckades vinna Arnold Strongman Classic när tävlingen avgjordes i natt. Brian har kommit tvåa de två senaste åren, och vann tävlingen 2011.

Brian vann bl.a. kronlyftsvarianten Hummer Deadlift genom att lyfta 506.6kg (1117lbs). Eddie Hall lyfte 504kg, och tog hem andraplatsen i grenen. Hafthor gick ut för hårt, och bommade samtliga sina försök.

I stocklyftet fick atleterna reppa på 205kg eller 175kg. Många försökte på den tyngre stocken, men ingen lyckades pressa den över huvudet. Ingen utom Zydrunas Savickas, som lyckades göra fyra reps med den. Savickas gjorde en stabil tävling, och tog silvret precis bakom Brian Shaw.

Vinnaren av Arnold Amateur förra året, den 21-åriga polacken Mateusz Kieliskowski, är den yngsta atleten någonsin som har ställt upp i ASC. Han kom trea bakom Shaw och Savickas. Lägg namnet på minnet, för han lär ni få se mer av i framtiden.

Slutresultatet:

1. Brian Shaw – 42,5p
2. Zydrunas Savickas – 41,5p
3. Mateusz Kieliszkowski – 31p
4. Dimitar Savatinov – 30p
5. Michael Burke – 30p
6. Eddie Hall – 29p
7. Hafthor Björnsson – 28p
8. Jerry Pritchett – 23p
9. Benedikt Magnusson – 5p
10. Warrick Brant – 4p

brianshawvinner brianshawpressar

Share

Leave a Reply


*


Translate