MAXstyrka

Allt inom kraftsport

mar
11

Det är lätt att bli fartblind

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Efter att vi hade intervjuat bänkpressmonstret Freddi Smulter i MAXstyrka Radio så sa min mor till mig att hon tyckte att vi var lite taskiga mot honom. Jag la då ut frågan på vår Facebooksida för att se om det var den övergripande åsikten av dem som har lyssnat på avsnittet. Få tyckte att vi var taskiga, men desto fler tyckte att vi var flamsiga, och drygt tio personer hade hört av sig till Smulter själv och tyckt att han borde ha avslutat intervjun då “det snackades mest om knivar, fetma, äckligheter osv”.

Om man förväntar sig att MAXstyrka Radio ska låta som en ljudbok av ett träningsschema så lär man bli besviken. Tanken bakom MAXstyrka Radio (och MAXstyrka.se också för den delen) är att även människor som annars inte är intresserade av kraftsport ska få upp ögonen för sporterna, att på sikt få sporterna att växa. Vi vill inte ha en regelrätt intervju med atleterna med de vanliga standardiserade frågorna, utan vi vill ha ett roligt och avslappnat samtal istället. Vi tror att ett sådant format har potential att kunna underhålla de flesta (man kan aldrig underhålla alla) och att även locka nya människor in i kraftsportsvärlden.

Samtidigt är det ytterst viktigt att man inte trampar folk på tårna. Om en person känner sig kränkt så är det en person för mycket, och då har vi misslyckats med det vi gör. Det kan låta flamsigt och tramsigt emellanåt, främst för att vi har väldigt roligt när vi spelar in radion och kanske till viss del även på grund av vår dåliga humor, och det är min fulla övertygelse att även gästen har roligt. Vi försöker få med frågor som rör träning, tävling, kosthållning, teknik och allt annat som alla vi som är intresserade av kraftsport vill veta. Sen blandar vi upp de frågorna med lite mer oseriösa frågor för att göra avsnitten lyssnarvänliga även för dem som inte är intresserade av kraftsport. Det är dock aldrig meningen att ni som lyssnar ska känna er illa berörda efter en intervju, utan vi vill självklart att ni ska smittas av våra skratt och ha ett leende på era läppar efter en lyssning.

Förvänta er fler lättsamma avsnitt framöver med skratt och dåliga skämt blandat med seriösa frågor tillsammans med atleterna, och hör gärna av er om vi flamsar till det för mycket, om ni vill att vi ska ändra på något eller om ni har förslag på förbättringar. Det är lätt att bli fartblind, och då är det bra om ni bromsar oss en aning. Stort tack för att ni lyssnar på MAXstyrka Radio!

Share

Leave a Reply


*


Translate