MAXstyrka

Allt inom kraftsport

apr
26

Brian Shaw vann WSM 2015

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Det blev Brian Shaw som knep titeln som Världens Starkaste Man i år. Han tog därmed sin tredje titel, och är nu tidernas bästa amerikanare tillsammans med Bill Kazmaier. Eftersom Eddie Hall mycket oväntat slog Hafthor Björnsson i stenarna så blev det så att den som vann stenarna av Shaw och Savickas blev vinnaren.

Savickas kom alltså tvåa efter lite strul i stenarna, och i stället för att tangera Mariusz Pudzianowskis rekord på fem vinster så tog han sitt sjätte silver i tävlingen, även det ett världsrekord i sig. Savickas har nu tio medaljer i WSM med sina fyra guld och sex silver, och är medaljmässigt den bästa genom tiderna.

Hafthor Björnsson kom till slut trea efter en mycket bra genomförd tävling. Han vägde in på 190kg, alltså drygt 15kg tyngre än förra året. Eddie Hall förbättrade sin sjätteplats från förra året med att komma fyra i år, och Mike Burke halkade ner en plats till femteplats.

Slutresultatet:

1. Brian Shaw
2. Zydrunas Savickas
3. ,Hafthor Björnsson
4. Eddie Hall
5. Mike Burke
6. Jean Francois Caron
7. Dimitar Savatinov
8. Mark Felix
9. Mikhail Shivlyakov
10. Jerry Pritchett

brianshawwsm2014

Share

Leave a Reply


*


Translate