MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Johannes Årsjö fick som bekant tyvärr hoppa av WSM innan tävlingen ens hann börja. När han dagarna innan skulle känna på en tunna, som skulle lyftas i den första grenen, så drogs en del av bicepsfästet av. Det är dock inte den enda skadan som har drabbat WSM såhär långt. Graham Hicks tappade ett massivt däck på 160kg på foten (från loadingen), men han har fortsatt tävlingen. Laurence Shahlaei skadade sig ordentligt under Norse Hammers, då han drog av ett bicepsfäste på ena armen och tricepsen på den andra. En av Davids konkurrenter är därmed borta ur tävlingen.

För Martin Forsmark och David Nyström har det gått bättre. Martin kom fyra i sin grupp i den första grenen, loading. David har gjort två grenar, och ligger fyra eller femma totalt, men det är väldigt jämt mellan atleterna i hans grupp (undantaget Savickas, som såklart leder stort).

I morgon har David knäböj, medan Martin har press och marklyft för reps som grenar. David dras med en större bristning på insida lår som han fick innan han åkte ner till WSM, så vi får se hur knäböjen går för honom. Martins visade i Giants Live Norrköping att apollon är en bra gren för honom, och den här pressgrenen (Circus Barbells) liknar apollon väldigt mycket, fast handtaget är smalt.

Enligt källor på plats så verkar de tre favoriterna vara i riktigt bra form. Savickas är med sina 185kg större och starkare än någonsin, och han har inför WSM reppat på 440kg i knäböj, med bara bälte.

Martin Forsmarks grupp kör loading:

David Nyströms grupp kör loading:

davidnystromwsm

Share

Leave a Reply


*


Translate