MAXstyrka

Allt inom kraftsport

apr
22

WSM – Finalisterna klara

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Nu är grundomgångarna färdiga, och de två bästa från varje grupp kan se fram emot helgens final i Världens Starkaste Man 2015. Finalisterna är Jean-Francois Caron, Brian Shaw, Hafthor Björnsson, Dimitar Savatinov, Zydrunas Savickas, Mikhail Shivlyakov, Mark Felix, Jerry Pritchett, Mike Burke och Eddie Hall.

Finalgrenarna är Super Yoke på 485kg, marklyft för reps, Truck Pull, Power Stairs, stocklyft för max och Atlasstenar.

Det blev alltså tyvärr ingen svensk i finalen det här året. Johannes Årsjö skadade sig två dagar innan tävlingen skulle börja, David skadade sig efter ett par grenar och Martin Forsmark gjorde en riktigt bra tävling, men räckte inte riktigt hela vägen den här gången. Vi har ett gäng otroligt bra strongmanatleter som håller en hög internationell klass, och dessa tre är bland de absolut starkaste i världen.

Tävlingen har så här långt kantats av skador, och inte mindre än 30% av atleterna har skadat sig på något sätt. Bland glädjeämnena kan vi se att 49-åriga Mark Felix, som många hade räknat bort, har visat sig vara starkare, jämnare och bättre än någonsin.

Här är en film på när Martin Forsmark och Brian Shaw duellerar i Atlasstenarna:

forsmarkstenarwsm

Share

Leave a Reply


*


Translate