MAXstyrka

Allt inom kraftsport

apr
25

WSM – Första finaldagen

Posted by MAXstyrka 0 Comment

I dag hölls de tre första grenarna av sex i finalen av WSM 2015. Som väntat såg förra årets topptrio ruskigt starka ut, och den som har varit bäst hittills är Brian Shaw.

Den första grenen för dagen var Super Yoke, ett ok som bestod av två soffor med tre (mindre) människor i varje soffa. Man gick ut fem åt gången, vilket borde innebära att vikten inte var exakt lika för atleterna, även om det inte lär ha skiljt så mycket. Hafthor Björnsson vann grenen på strax över 17 sekunder, Brian Shaw kom tvåa 1,5 sekunder bakom och Zydrunas Savickas kom trea på 26 sekunder.

Nästa gren var marklyft för reps. Stången vägde 370kg och var helt stum. Dessutom var stången ungefär två cm lägre än vanligt. Här vann Brian Shaw grenen på 8 reps, Eddie Hall kom tvåa med 7 reps och Hafthor kom trea på 6 reps. Savickas kom “bara” delad fyra tillsammans med Caron med 5 reps, och han verkade ha lite ont i ryggen. En stor överraskning här var att Mark Felix bara gjorde 3 reps.

Den sista grenen för dagen var Truck Pull. Här var det ingen atlet som orkade gå i mål. Den som tog sig längst var Brian Shaw, som gick 23 meter och fick sin andra grenseger. Savickas kom tvåa, en meter bakom Brian Shaw, och Hafthor kom trea två meter bakom Savickas.

Resultatet efter de första tre grenarna ser ut såhär:

1. Brian Shaw – 29p
2. Thor Björnsson – 26p
3. Zydrunas Savickas – 23.5p
4. Eddie Hall – 23p
5. J-F. Caron – 16.5p
6. Mike Burke – 14.5p
7. Dimitar Savatinov – 10.5p
8. Mark Felix – 9.5p
9. Jerry Pritchett – 7.5p
10. Mikhail Shivlyakov – 4p

Morgondagens grenar består av Power Stairs (3*225kg), stocklyft för max (170-185-201-212-220-228kg) där man inte får stå över någon vikt, och Atlasstenarna (150-160-180-200-210kg) på 145cm höjd.

Brian Shaw har en liten ledning, men allt kan fortfarande hända. Hafthor får inte tappa för mycket i stocken om han ska ha någon chans att ta hem titeln, och Savickas behöver lägga till en växel till om han vill försvara den.

wsmmarklyft

Share

Leave a Reply


*


Translate