MAXstyrka

Allt inom kraftsport

David Nyström har länge jagat 200kg i stockpress på tävling, men aldrig klarat vikten. Förra året så försökte han två gånger om när SM i stockpress avgjordes i Jönköping, men klarade aldrig att låsa ut. På finalen av Sveriges Starkaste Man 2014 försökte han igen, men då snuvade Johannes Årsjö rekordet i stället.

I helgen var det dags för SM i stockpress igen, denna gång på Eazy Gym i Skåne, och David var sliten och skadad i benet sedan WSM 2015. Det var med andra ord inte bäddat för några rekordvikter för honom. Dansken Mikkel Leicht var också inbjuden för att försöka slå Johannes rekordlyft på 200kg, och det var Mikkel och David som skulle fightas om titeln.

David lyfte vikt efter vikt. 200kg flög upp, vilket var tangerat svenskt rekord. 207,5kg åkte också upp, vilket innebar ett nytt svenskt rekord. Han lyckades också låsa ut 212,5kg, men fick inte balansen att stämma, så det lyftet blev underkänt. David fick nöja sig med ett svenskt rekord och en silverpeng i tävlingen, för Mikkel Leicht lyfte 210kg och är nu innehavare av det nya nordiska rekordet i stockpress. Peter Svedbergs lyft på 170kg vittnade om att han har mycket mer i tanken än så, men han fick nöja sig med den vikten den här gången.

Resultatet från tävlingen:

Mikkel Leicht – 210kg
David Nyström – 207,5kg
Nicolai Hansen – 170kg
Peter Svedberg – 170kg
Jonas Dahlqvist – 160kg
Patrick Christensen – 150kg
Niclas Lindgren – 140kg
Anders Lindbladh – 130kg
Daniel Lund Brix Jørgensen – 130kg

stockpresspallen

(Foto: Thereze Sagerfeldt)

Share

Leave a Reply


*


Translate