MAXstyrka

Allt inom kraftsport

maj
08

Det är ofta väldigt enkelt

Posted by Anders Axklo 0 Comment

På mitt riktiga arbete så håller vi på nyheter om bland annat pensioner och livförsäkringar och andra finansiella saker. Tack och lov så jobbar jag inte med själva nyheterna, eftersom det är en veritabel djungel och regler, system, sparformer, försäkringsbolag, eu-direktiv och andra spännande saker som till och med de lärdaste tanter och farbröder lägger pannan i djupa veck över. Själv har jag inte ens kommit så långt att jag förstår hur lite jag förstår i frågan, utan sitter glatt med och nickar på compliancekurser, solvens II seminarier, nickande och hummande över kloka inlägg.

Allt det här är ju väldigt komplicerat, vilket hela vår affärsidé har som förutsättning, men syftet med det hela är ju väldigt enkelt. Folk ska på olika sätt stoppa undan pengar nu, så att de får mer sen. Det är hela grejen. Sen handlar allt annat om hur mycket som stoppas undan, hur mycket det blir av det sen, vem har koll på dem medan de är undanstoppade, vad får de användas till under tiden, vem har koll på dem som har koll på de undanstoppade pengarna, och varför får inte miljöpartiet vara med i pensionsgruppen och så vidare. Syftet är ändå enkelt. Lägg undan nu, ha sedan.

Det är precis samma sak med kost och förbränningsträning. Syftet är väldigt enkelt, mindre fett, mer muskler. Visst kan man fördjupa sig till nerdnivå i vilken form av förbränningsträning som är effektivast, är det morgonpromenader innan frukost, crosstrainer på gym, lite mer högintensiv kardio, mer effektiv styrketräning, eller vad. Kunskapen finns, det gör skillnad i procent och nån ska ju läsa alla forskarrön. Men hur man effektivast förbränner 500 kalorier blir en sekundär fråga, eftersom det hur man än gör kommer att behöva lägga mellan en halvtimme och en timme på det. Det är naturligtvis väldigt stor skillnad på en halvtimme och en timme, men det allra enklaste sättet att lösa problemet är att inte äta mazarinen med de 500 kalorierna i, det tar ingen tid alls. Precis som det inte behöver ta så lång tid med att maximera pensionen om du funderar på om den verkligen behöver vara maximerad.

Vad ska du göra för de extra procenten? Du kanske måste maximera din tjänstepension, eftersom du inte kan tänka dig att avstå något av livets goda, och varje procent är viktigt för dig. Håll då på, det finns många som vill hjälpa till. Du kanske vägrar att avstå mazariner, och är tvungen att ägna resten av dygnet åt att förbränna det du kunde ha låtit bli att peta i dig. Gott så, det är din tid. Den kunde du kanske ha använt till något annat som hade varit till glädje och gagn för både dig och andra, men som du väljer att lägga på att lösa ett problem du själv skapar. Det enklast sättet att hantera problem är att inte skapa dem. Visst finns det problem som livet tillhandahåller utan att vi ber om det, men en rätt stor del åstadkommer vi själva. Håll den andelen så liten som möjlig, så blir livet enklare.

Share

Leave a Reply


*


Translate