MAXstyrka

Allt inom kraftsport

maj
11

Drömmar

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Alla har vi dem, en eller flera. De kan variera och ändras beroende på vart i livet vi befinner oss. Min första dröm föddes när jag var 8 år gammal. Jag skulle bli stark, jag skulle bli stor och stark. Av naturliga skäl dröjde det några år innan min dröm kunde omsättas till handling. Vid 13 års ålder var jag i full gång med arbetet i att förverkliga min dröm. Jag tränade, läste böcker och tidningar, allt för att lära mig hur man gör för att bli stor och stark. Redan vid 15 års ålder förde jag en träningsjournal. Jag noterade allt och hade en plan för hur jag skulle lyckas.

Det var då min dröm gick från att bara vara en dröm till ett mål med en plan som skulle uppfyllas. Det var en lärande process och jag var mitt egna mänskliga experiment. Jag minns att jag stundtals var så frustrerad över att framgångarna inte kom snabbt nog. Jag var i dessa stunder nära att ge upp min dröm. Men då, när jag grävde som djupast i mig själv, kom jag i kontakt med min innersta vilja och kraft. Det är en urkraft som finns inom oss alla men bara de som verkligen vill nå sin dröm blir ett med. Tiden gick och dagar blev till år. Känslan av att jag lyckats uppfylla min dröm och mitt mål infann sig första gången när jag var 18 år. Jag vägde då 100 kg och marklyfte 242,5 kg. Att jag till och med minns siffran med decimaler är för att den gjordes på min första lyftartävling. Vid det här laget var styrka min stora passion i livet. Jag mätte min styrka på olika sätt i fler tävlingar.

Några år senare testade jag strongman och hittade hem. En ny dröm vaknade, eller rättare sagt en vidareutveckling av den gamla. Jag skulle bli starkast i Sverige. Det nya målet lyckades jag inte helt uppnå. Jag kom långt men inte hela vägen. Jag blev inte den starkaste, utan en av de starkaste i Sverige. Idag har jag helt andra drömmar och mål. Jag har ett stort intresse för alla mentala processer som ligger till grund för mänskliga prestationer. Numer är det lättare att nå målen eftersom jag har en större kunskap och erfarenhet i hur man sätter upp, planerar och når mål. Om jag hade kunnat då det jag kan idag, hade jag då lyckas bli starkast i Sverige? Bara en tanke jag själv reflekterat över. Till alla er som redan är starka, glöm inte att träna mental styrka också. Till alla killar och tjejer som har en dröm: gör drömmen till ett mål och uppnå allt ni önskar er.

Här är en bild från en dag då jag uppnådde ett kortsiktigt mål.

Starka hälsningar

Daniel Johansson

daniel

Share

Leave a Reply


*


Translate