MAXstyrka

Allt inom kraftsport

maj
19

Presentation och första inlägg!

Posted by Kim Gustafsson 0 Comment

Hej!

 

Kim Gustafsson heter jag och jag tävlar i klassisk styrkelyft i klass 120+ i förbundet IPF. IPF är världens största styrkelyft förbund för dopingtestade atleter, för mer info besök deras hemsida här. Jag är 190cm lång och väger 142kg och jag tävlar för Lessebo Styrkeklubb. För dom som inte har full koll på vad skillnaden är mellan styrkelyft och klassisk/raw styrkelyft är så är det utrustningen som tillåts som är skillnaden. I Klassisk styrkelyft får man inte använda knäböjs/marklyfts dräkt, bänkpress tröja eller knäböjslindor, det som är tillåtet för oss är bälte, handledslindor och knävärmare.

 

Mina största meriter såhär långt är SM silver 2011 och 2013, SM brons 2014 detta då i klassisk styrkelyft. Men meriten jag håller som högst är mitt Svenska rekord i klassisk marklyft på 353kg och jag har slagit det 5 gånger och innehar det sedan November 2012.

Mina Personliga rekord

Knäböj: 292.5kg

Bänkpress: 177.5kg

Marklyft: 363kg (370.5kg på träning)

Totalt: 820.5kg

 

Just nu tränar jag inför mitt livs största tävling, min första internationella tävling nämligen VM i klassisk styrkelyft 2015 i Salo, Finland. Jag tävlar den 14 Juni så det börjar verkligen närma sig nu. Jag har 18 bästa anmälningsvikten men i min bästa gren klassisk marklyft har jag bästa anmälda vikten på 363kg, tätt följt av en Ryss som innehar Europa rekordet på 357.5kg samnt en annan lyftare som har anmält 350kg. Anmälningsvikterna är inte alltid helt pålitliga så det kan säkert finns fler som har stora marklyft. I totalen har jag inte mycket att komma med men mitt stora mål är att vara med och konkurrera om marklyft medaljerna, jag vill gå på Europa rekordet i andra lyftet och prova för världsrekordet i sista och det ligger för tillfället på 375kg i IPF. Här finns Startlistorna till VM och bara några veckor efter VM kommer årets näst största tävling för mig, klassiska Styrkelyft SM 2015 i Sundsvall.

 

Mina största mål är att få slå världsrekordet i klassisk Marklyft och det har jag haft nu i nästan 4år när rekorden infördes och standarden hamnade på 352.5kg som ingen slog det året men året efter satte Brad Gillingham 375kg och det är det jag jagar närmast. Men mitt största mål har jag haft ännu längre, ända sedan jag drog 300kg första gången och det är drömgränsen 400kg i klassisk marklyft som ren atlet. En annan drömgräns är 900kg i totalen klassiskt.

 

Det finns även en intervju med mig i MAXstyrka radio för den som vill bekanta sig ännu närmare med mig. För att lyssna gå in här

 

Innan jag avslutar mitt första inlägg här på MAXstyrka tänkte jag bjuda på två filmklipp med mina två bästa prestationer

 

Mitt rekord på tävling 363kg

[youtube uSmfAyhCWbQ]

 

Mitt rekord på träning 370.5kg

[youtube JA4g-XQYVO4]

 

Nu ska jag strax iväg till gymmet föra att träna lite knäböj så jag återkommer med ett nytt inlägg efter det.

Share

Leave a Reply


*


Translate