MAXstyrka

Allt inom kraftsport

maj
19

Prestation genom inre kommunikation

Posted by MAXstyrka 2 Comments

Prestera mer och bättre genom rätt inre kommunikation. Med inre kommunikation menas den tysta dialog du för med dig själv, de ord du säger och de tankar du tänker. Det du kommunicerar inåt kommunicerar du utåt. Det blir som du säger och tänker helt enkelt. Genom att använda upplyftande inre kommunikation underlättar du för dig själv och presterar bättre. Så hur gör man? Kommunicera stärkande ord till dig själv inför prestationer. Måla upp starka och positiva bilder. Låt mig ge två exempel:

Löpare nummer 1 är ute på en löprunda när en mycket brant och lång backe dyker upp framför löparen. Medvetna och omedvetna tankar och ord dyker upp i löparens sinne. Tankarna och orden är negativa: fan vilken tung backe, jag är trött, detta kommer bli jobbigt o s v. Den inre kommunikationen är negativ och så blir även resultatet. Backen kommer äga löpare nummer 1.

Löpare nummer 2 är ute på samma runda och når den branta backen. Denna löpare har en positiv mental inställning och väljer sina ord och tankar. Han tar kontrollen över sig själv och kommunicerar upplyftande ord som: bra en backe, jag är stark i backar, jag vinner loppet i just denna backe, det går lätt, jag är stark o s v. Denna löpare äger backen, presterar bättre och har roligare.

Exempel med löparen är bara en metafor inför en prestation. Du gör själv om processen så det passar dina egna intressen bättre. Det behöver inte va idrott, det behöver heller inte handla om prestationer. Du bör använda en positiv inre kommunikation dagligen för ökat välmående. Precis som när du bygger en muskel behövs träning som grund till utveckling. På samma sätt behövs träning för att öka den mentala styrkan. Det jag skriver om är mina egna personliga åsikter, tankar och reflektioner. Mina kunskaper grundar sig i personlig erfarenhet, utbildningar och litteratur.

Share

2 Responses so far.

  1. Dreamcast skriver:

    Visualisering! Jag ser mig själv springa uppför backen med pigga ben.

Leave a Reply


*


Translate