MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jun
01

Visualisera

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Jag har hittills skrivit om mål och inre kommunikation för ökad prestation. Det finns mer att göra och lära för att toppa prestationer. Visualisera din väg till framgång och bättre resultat är ytterligare ett sätt. Med hjälp av fantasin målar man upp bilder i sitt inre. Man förstärker bilderna med hjälp sinnen som lukt, hörsel, smak och känsla. Du skapar en film i ditt huvud där du är både regissör och huvudrollsinnehavare. Du skapar filmen med hjälp av fantasin om hur du önskar och vill bli. Du ser dig själv i framtiden när ditt mål är uppnått och du är precis så framgångsrik som du önskar. När du ser dig själv där på toppen så förstärker du effekterna med hjälp av dina sinnen. Hur ser det ut? Hur känns det? Vad hör du? Hur luktar det? Detta förstärker och manifesterar din framtida framgång.

Detta bygger på teorin att allt skapas två gånger. Först en gång i fantasin och sen en gång i verkligheten. Allt som skapas i världen började med en tanke. Tänk och förstå vilka resurser du bär på inom dig. Många elitidrottare, kreatörer, företagare och entreprenörer som är seriösa i att nå sina mål jobbar med mental träning. Jag har kort presenterat några kraftfulla verktyg som man kan använda sig av. Det finns fler redskap och mer att lära. Jag hoppas att detta väcker en nyfikenhet att lära mer om mental träning och rätt mental inställning. Om man verkligen vill något så ger man allt och utnyttjar sina potential till fullo.

På denna sida är det styrka som gäller, så jag ger ett styrkeexempel. Oavsett om ditt mål är 200, 300, 400 eller 500 kg i marklyft så är processen den samma. Den fysiska träningen består i att successivt öka vikten på stången. Den mentala träningen består i att du redan har visualiserat dig klara din drömvikt flera gånger om. Har ni som jag reflekterat över hur gränser konstant flyttas framåt? För några år sedan, när jag var aktiv inom strongman, var 400 kg en vikt som några få av det bästa strongmännen klarade lyfta. Successivt forcerade fler vikten, och några drog även en bra bit över. Då kändes 500 kg i marklyft som en orealistisk vikt, men nu görs det resultat över 460 kg. Så även 500 kg i marklyft bör vara verklighet inom några år. Helt galet, underbart och häftigt på samma gång. Så vart går gränsen? Var ligger din gräns? En gräns är något vi själva sätter i sinnet. Så allt sitter i ditt huvud.

Share

Leave a Reply


*


Translate