MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jul
03

Dans, Goliat och jobb

Posted by Jonna Blind 0 Comment

Det har varit en varm midsommar där jag hunnit med både jobb och dop. Jag fegade ur att delta i lassokastningstävlingen i Fatmomakke eftersom jag inte tävlat i det på 6 år och inte tränat något. På lördagen körde jag till Ankarede på kvällen för att vara på dansen i Blåsjön. Mina två kompisar som följde med sa att de aldrig känt sig så utanför som då eftersom de var nästan de enda som inte hade kolt på sig och så gott som alla var samer. Men jag hade jätteroligt!

Midsommar till AnkaredeHär är Malin som fotar skylten och snön och jag som går dit. Kolten jag har på mig var min farmors.
Och jag har kommit på att man ser extra bredaxlad ut med sjal..

Typ den enda helgen som jag är ledig utan att ta ledigt var helgen som var. Då körde jag till Storuman för att tävla i Wild Arm. Den minsta viktklassen de hade var -60 så jag vägde in fullt påklädd med en påse med saker i handen, hade fortfarande nåt kilo till godo. Jag tävlade bara höger i -60 och -65 och var domare all övrig tid. Det gick bra, kom i final i båda klasserna men det slutade med två silver. På kvällen var det dansgala och jag skulle köra till Skellefteå där på natten. Det var svårt att lämna så bra och trevligt sällskap så jag körde från Storuman kl 3 och kom fram kl 5 till campingen. Sov i tre timmar och sen åkte jag till kyrkan på min kusins konfirmation.

Wild arm -15I remmar mot grymma Elin Janeheim. Missade starten, tappade handleden, slutade med silver.

SE FILM FRÅN WILD ARM HÄR!

Eftersom jag jobbar i Saxnäs hela sommaren så går det lite bättre med träningen. Det blir inte riktigt sju dagar i veckan men betydligt oftare så jag till och med måste planera lite så jag inte kör samma flera dagar. Det är bra med jobb men nackdelen är väl att man aldrig hinner vila ut och göra det man har att göra hemma. Nästa vecka så jobbar jag bara två dagar men bara för att åka och ha lite information om QueerSámit på en urfolksfestival i Nordnorge.

3e juli

Share

Leave a Reply


*


Translate