MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Nu har jag varit uppe i Sör-Troms på festival. Det ligger ovanför Narvik mot Harstad och där mitt ute i ingenstans i brant terräng anordnas den samiska festivalen Márkomeannu. Det betyder Spektakel/beteende i skogen. Om man känner till några samiska artister så kan man tänka sig de allra bästa på en och samma plats och precis så var det där i år. Kitok, Jon Henrik Fjällgren, Sofia Jannok och Sara Ajnnak bland annat. Festivalcampen var en lägda där alla fick ställa upp tält. Alkohol, brant och halt är väl ingen jättebra kombo så jag satt en bra stund och tittade på folk som ramlade omkring. Tycker synd om de som fick tälten förstörda. När jag var backstage så drack faktiskt jag också. Ett halvt glas vin så jag var ju väldigt onykter. Nä men det är skönt att kunna lyssna på artisterna man vill höra och kunna sova bra för att sen vakna kry. Fast det är nog sista gången jag kör hela vägen själv och att jag tar min bil…

20150726_044114

20150726_001248

Markomeannu

På hemvägen körde jag 80 mil på 10 timmar men med stopp, vägarbeten och köra runt i Kiruna och Gällivare så blev det närmare 12 timmar. Så när jag kom till Vilhelmina två på natten så duschade jag i säkert en timme och sov sen. Måndag kväll körde jag till Storuman och tränade, sista träningen som Fia var på innan hon åkte tillbaka till Göteborg. Vi lekte lite lekar, bland annat en balanstävling och en reaktionslek. Jag kom hem till Klimpfjäll klockan 12 på natten.

Idag efter jobbet så har jag bokat flygbiljett till Stockholm nästa vecka! Jag ska dit och delta i ett panelsamtal under EuroGames. Det är ett sport, kultur och politiskt event dit deltagare från hela världen kommer. Det blir intressant och roligt och det blir även intressant att se hur många gånger jag hinner gå vilse i Stockholm.

Share

Leave a Reply


*


Translate