MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jul
20

Vänner och Alkohol

Posted by Jonna Blind 0 Comment

Det är en konstig sommar. Snön ligger kvar i fjällen och jag kan knappt minnas att vi haft nån varm dag. Jag brukar fira min födelsedag i slutet av alla kalvmärkningar men i år blev det i början eftersom vi inte kunnat starta tidigare. Dessutom regnade det så mycket den 18e så det blev inget den kvällen. Jag bjöd in släkten enligt typ tradition på tårta så vi var sammanlagt 25 stycken. Sen visste jag inte riktigt vad jag skulle göra så jag la mig och fortsatte läsa i en bok. Lagade middag och la mig sen. Jag vet typ inte vad man brukar göra när man fyller år för vi är oftast på fjället då och arbetar. Eller så är det åtminstone fint väder så man kan vara ute. Alla andra i Klimpfjäll hade åkt till Åsele för fest och marknad som varje år. Inte för att jag tror att de skulle hört av sig ändå om de varit hemma men.. Jag är helt enkelt för tråkig. Som bara tänker på träning och jobbar varenda dag. Som inte tycker att det är kul att festa varje helg och knappt annars. Väljer mina tillfällen och dricker knappt då. Min bror från en annan mor förstår mig men han firade mig dagen innan för han skulle bort. Sen är alla upptagna med sitt. Har barn, jobb, någon badmössa som måste borstas och så vidare. Precis som jag har mitt. Det är helt naturligt att känna sig ganska ensam ibland.

Men ändå. Jag har världens finaste vänner. För de finns där när jag väl behöver precis som jag för dem. Jag har ju hellre få nära som är riktiga än många som jag inte ens kan lita på. Jag tränar hellre och upptäcker vilka som finns kvar än att göra saker jag inte riktigt vill bara för att ha alla kvar. Så jag har ju som valt det själv. Inte som i högstadiet då jag blev ensam.

I alla fall. Är det någon som inte vill dricka; hetsa den inte. Personen kommer inte bli mer taggad på att dricka om någon står och tjatar. Är det någon som hellre vill stanna hemma än att gå på krogen; acceptera det. Har personen börjat dricka men känner att nej nu är det bra; få inte denne att dricka mer eller stanna kvar mot sin vilja. Har du en som är chaufför ska du absolut inte bjuda på alkohol och lyssna på när chauffören är trött och vill hem. Enkelt. När folk slutar tjata så kan man slappna av och vara trevlig och rolig fast man inte dricker. Så har man plötsligt fått en win win situation!

Share

Leave a Reply


*


Translate