MAXstyrka

Allt inom kraftsport

aug
13

Eurogames Stockholm

Posted by Jonna Blind 0 Comment

För det första, Nextjet som har hand om alla flygturer här i området hade ju kunnat vara bättre. Men om de ska krångla när jag ska till Malaysia också då kommer jag bli sur. För nu hade jag först fått en resa bokad till Stockholm via Vilhelmina, 12 mil bort. Några dagar innan får jag mail om att det är inställt och inga alternativ finns. Jag kollar upp det och ser att de håller på asfaltera om banan. Jaja det är ju bra men varför sälja biljetter under den tiden då det inte går några flyg? Jag bokar om resan från Lycksele, 24.2 mil bort. Kör dit så jag är där tidigt på morgonen kl 7 bara för att veta att det är inställt. Bara det flyget också. Men de sätter in en buss till Umeå och bokar om flyget därifrån så jag tar mig ändå iväg. Mellan Lycksele och Umeå är det 13.6 mil så jag var lagom glad. Fast vi fick ju EN skiva polarbröd med en skinka på så varför sura?

Mätt(!?) och belåten landade jag på Bromma och åkte till mitt hotell i Alvik. Jag trodde att jag skulle få bo i en liten skrubb men nej det var ett superfint dubbelrum. Jag åkte ut till Kungsträdgården för att se på invigningsdagen till Eurogames. Där fanns det idrotter man fick testa på och efter en snabb bedömning så gick jag till dem som höll på med boxning. För på innebandyn var det lag, på handbollen var det små barn, på basketen var det tonårstjejer som såg ut att vara mer intresserade av mobilerna medan boxarna var ett gäng killar. De bjöd in att testa direkt så jag körde lite men tackade nej till att börja träna med dem. 20 mil till träningen är nog tyckte jag. Sen tog jag dem alla i armbrytning. Egentligen hade det varit perfekt att ha armbrytarbord med några instruktörer där också.

DSC_0021Vi fyra i panelsamtalet plus en teckenspråkstolk. Bild: Bella Frank

Dagen efter så var det dags för min del i programmet, att delta i ett panelsamtal som hette Racism, Homo- and Transphobia in Sport. De första frågorna gick lite segt för min del då jag inte är jätteinsatt i de punkterna idrotten i det stora hela. Men jag stod med tre väldigt kompetenta personer så det flöt på och det var intressant att höra deras upplevelser och reflektioner. Resten av frågorna var lättare då jag tycker att man ska ha nolltolerans mot diskriminering och arbeta både inom klubbarna och på lokal nivå innan man koncentrerar sig på samhället i stort. En fråga behandlade samernas situation och där anser jag att problemen kommer ändå ifrån staten. Det gick i vilket fall bra och dagen efteråt reste jag hem. Flyget var försenat och jag hade en bit att köra bil sen men det gick bra.

Stort tack och massor av creds till Fia Hjelte som var ansvarig för det Politiska Programmet!

Share

Leave a Reply


*


Translate