MAXstyrka

Allt inom kraftsport

sep
16

Women in Sport + Adventure

Posted by Jonna Blind 0 Comment

Äntligen kommer inlägget om hur det var i Umeå under festivalen Women in Sport!
Det är en helt ny festival som arbetar för tjejer inom idrott och olika sporter, att engagera, intressera, utveckla och göra mer jämställt. Så det hela inleddes med en middag på måndag kväll där proffsboxaren Åsa Sandell föreläste om sin karriär. Det var blandat med idrottare, företagare och andra intresserade och det var jättetrevligt och intressant att träffa andra som brinner för sport och utveckling.

Tisdagen invigdes allt offentligt och sen bestod dagen av workshops, föreläsningar och paneldebatter. Det fanns även två tävlingar. Ena var med hockeyspelaren Danijela Rundkvist, att skjuta en puck det hårdaste man kunde i mål. Den som sköt den snabbaste vann en hockeyklubba som var signerad av hela Djurgårdens herr och damlag. Den andra tävlingen var att man under dagen skulle göra flest chins och dips. Jag kunde inte låta bli att inte vinna den och vann 500 kr på Allstar, så när jag kommer hem från Malaysia och är klar med diet och tävling ska jag gå dit och äta. Grymt bra pris tycker jag!

Vi kom alla överens om att den här festivalen både är nödvändig och rolig så jag hoppas att jag får komma igen nästa år. Jag tycker min armbrytarworkshop gick bra men att det var lite kort om tid. Jag hade gärna haft en stund till så alla fått testa på ännu mer.
Otroligt trött somnade jag tidigt den kvällen men var ändå fylld med allt positivt och inspirerande jag fått under festivalen.

I övrigt så går dieten framåt. Jag har stort stöd från köket som lagar mat på skolan som jag jobbar på så jag behöver aldrig oroa mig för att svälta om lunchen inte passar min diet. 11 dagar till avresa och 14 dagar till invägning.

Jag besökte ett gym idag och lekte lite, två timmar senare gick jag därifrån. Innan jag gick dit var jag ganska trött men det är otroligt hur skönt det är efteråt och hur uppiggande det är att träna. Så bara man lägger träningen på en bra nivå så man tycker det är kul så är det bara bra att träna fast man är trött för det är väldigt givande efteråt när man känner att man varit duktig.

Vi har hunnit ha renslakt också där vi slaktar de större handjuren. Jag jobbade som vanligt i kylrummet och fick styra kroppar så jag blev svettig och det är ändå ett helt okej jobb för några dagar. Men första dagen, i lördags, fick jag hjälpa till att dra ut slaktrenarna så jag hann se lite levande renar också som så klart är mycket trevligare.

Nu tycker jag dock att klockan kan gå så jag får äta snart igen. Jag kanske har nåt på gång också, men det får jag förhoppningsvis berätta om sen.

Share

Leave a Reply


*


Translate