MAXstyrka

Allt inom kraftsport

nov
27

Ett år efter operationen

Posted by Jonna Blind 0 Comment

Ett år

Till vänster är en bild på hur mina armar såg ut efter att jag haft ett helgips från knogarna upp till armhålan i 6 veckor på min vänstra arm. Jag slet av ett ledband inne i handleden som de opererade fast. När gipset togs bort kunde jag knappt röra armen och ännu mindre på handleden. Jag träffade en sjukgymnast som gav några övningar och en tid 3 veckor senare. Jag gick därifrån med en miniarm och en beslutsamhet att göra en så bra rehab som de aldrig sett förut. Sagt och gjort, jag gjorde en planering och gjorde mina övningar flera gånger per dag. Inte bara de övningar som sjukgymnasten gav. Sen tränade jag även på som vanligt och försökte involvera vänstern så mycket det gick. Så var de tre veckorna över och jag åkte åter till sjukgymnasten i Umeå. Där fick jag göra några tester hur rörligheten och styrkan var och det var en något förvånad sjukgymnast som friskförklarade mig och ville veta hur jag hade gjort så hon kunde berätta för sina kollegor.

Efter det har jag inte behövt göra fler återbesök men jag funderar på att göra ett ändå. För inte länge sedan gjorde jag ju dessutom min första ordentliga tävling med vänstern i Flen där den tog silver i -55kg. Det skiljer numera endast kring 2 cm i omkrets mellan vänster och höger och jag kan göra det mesta. Armhävningar med klapp, viktade chins, hålla fast en ren, skruva bultar på jobbet osv.

Det är ändå med en viss försiktighet jag gör allt. Till exempel i armbrytning så släpper jag efter då jag inte orkar eller det känns obehagligt. Jag har inte arbetat upp samma uthållighet och styrka än men det är på god väg. Får se hur det känns på WAL på Fitnessfestivalen i helgen!

______________________________

Efter WAL har jag konstaterat att jag är grymt nöjd med operationen då jag bröt till en andraplats med vänster. Sen att det skiljer 2 hg i muskler mellan armarna är en annan sak men det är nu nästa mål att arbeta ikapp ännu mer!

Share

Leave a Reply


*


Translate