MAXstyrka

Allt inom kraftsport

dec
01

Tävling och Fitnessfestival

Posted by Jonna Blind 0 Comment

Så var Fitnessfestivalen över för denna gång. Det var stort, väldigt mycket folk och många montrar. Jag gick igenom allt lite snabbt en gång men annars var jag mest bara vid armbrytningen. Som jag nämnt tidigare var detta en kvaltävling för WAL (World Armwrestling League) där de 6 bästa gick vidare till nästa tävling som är i London.

Tävlingen började med vänsterbrytning och med min klass; -58 kilo. Jag kan ju säga att jag klarade invägningen med sådär 7 kilo.. I alla fall, första matchen var mot Hanna Goding från Isbrytarna som jag vann och fick sen möta Erika Lorentsson från Göteborg. Henne har jag alltid upplevt som jättestark så jag satsade järnet och… vi slippade och jag slog en ordentlig fläskläpp på mig själv. Med blödande läpp vann jag sen över henne i rem. Sen som alltid på mindre tävlingar fick jag möta Maria Lundkvist; 55kilos brytare från Hammarby, Stockholm. Där förlorade jag men var ändå i final mot henne.
Sen i höger arm gick det egentligen precis likadant. Vann över Goding, i rem mot Lorentsson och förlorade mot Maria och hamnade i final mot henne senare.

WAL

Finalerna gick på stora scenen och det var grymt! Mycket publik och förhoppningsvis så intresserade man någon och det är ännu ett steg i att armbrytning blir en mer uppmärksammad sport. Först upp var min och Marias vänsterfinal och där lyckades jag vinna så det blev lika och vi fick gå en match till om vem som skulle vinna förstaplatsen. Tyvärr blev det två andraplatser för mig men det viktigaste är att jag är hel, inte har ont, att jag kvalade vidare och bara att vänstern utvecklas så bra är en sak att vara glad över.

På söndagen hjälpte jag till lite och visade armbrytning för intresserade. Passade på att gå och få några proffstips i lite street workout också och efter det så skrek mina armar av smärta, tandvärk som vi kallar det. Jag passade även på att göra en ny Tanitavägning och se hur jag ligger till nu under en period då jag inte gå på någon diet eller tänker speciellt mycket på vad jag äter. Där fick jag veta att min högra arm har 2 hekto mer muskler än min vänstra! Hon som hjälpte mig med vägningen konstaterade också att mina muskler främst är i överkroppen, inte så konstigt och inte så oväntat. Oväntat var däremot fetthalten, trots att jag inte ätit speciellt nyttigt så ligger den väldigt lågt. Men min förbränning är väldigt hög.
Tanita Segmentanalys

Det var en väldigt trevlig helg, att träffa armbrytare från hela Sverige är det bästa förutom att tävla i sporten man älskar. Tack Agnes och hennes mamma för boendet och tack till Norrhelikopter och KIIF. Ett snabbt hej till Gustaf Ollas, grundare till ICANIWILL, hann jag med. Även Danijela och Nisse som jag träffade på Women in Sports i Umeå. Stort tack också till alla som fixat tävlingen så den blev av!

  WorkVarselkläder, hjälm och lagom smutsig. En vanlig dag på jobbet alltså!

Share

Leave a Reply


*


Translate