MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jan
08

Är det inte en revisor du behöver?

Posted by Anders Axklo 0 Comment

I en tid där det är oerhört populärt att hålla sig med pt eller coach så finns det all anledning att beakta varför man gör det. Att någorlunda okunniga människor behöver vägledning på sina första staplande steg på träningens stig är ju en sak, men det tycks också vara ganska vanligt bland folk som man tycker verkligen borde kunna lite mer själva. Ibland när man vill ha in sin kompis gratis på tävlingen man ska delta på så övergår man istället till att kalla dem coach, vilket jag måste säga är en förhållandevis pretentiös titel på någon som bär en väska och skriker att man är bra.

I och för sig kanske det kan behövas en medföljande, till byggning eftersom man har stängt av sin egen tankekapacitet genom att sluta äta och sålunda lätt skulle kunna fastna i en korridor och inte veta hur man vänder sig om utan hjälp, och i strongman för att man envisas med att kleta ner sig med klister och använda mer utrustning än man själv klarar att få på sig. Men att kalla någon av de funktionerna för coach är lite väl överdrivet, kan man tycka.

När det gäller den vardagliga träningen så kan de flesta intresserade så pass mycket att man undrar vad pt:n egentligen ska tillföra. Kanske är det så enkelt att det är lite omedelbar bekräftelse och uppmärksamhet som vi tycker är värt 500-1000 kronor i timmen plus moms. Ett väsentligt större behov tror jag i realiteten att det finns för träningsrevisorer. Där har ni som äntligen vill jobba med träning på något sätt en ny tjänst att erbjuda, jag bjuder på idén. Har ni aldrig jobbat med revisorer på något sätt så kan jag lova att ni har en helt ny värld framför er. Det är människor som inte bryr sig om vad ni tänker göra, vilka planer ni har, nya produkter eller affärsidéer eller något annat som kan säljas in. De skiter i det, och det är deras jobb att skita i det. Det de tittar på är vad man har gjort, punkt. Dessutom struntar de i det man säger att man har gjort, det är bara det som det faktiskt finns några belägg eller verifikationer som de faktiskt anser har hänt. Utan kvitto har du inte haft utgiften, bara förskingrat pengarna, helt enkelt.

Tänk dig nu att du går igenom din träning det gångna året med en människa som har det här uppdraget. Om du tränar på ett gym med inloggning så får de tillgång till den informationen, och jämför med det du säger att du har gjort. De gör stickprovskontroller och kollar vikter och repsantal utan att du kan försköna. De får tillgång till verifikationer på dina inköp på matställen och jämför dem med det du säger att du äter. Om inte din kardio finns styrkt med runkeeper eller motsvarande så har den inte hänt. Vad du borde göra 2016 vet du säkert redan, men det kan behövas hjälp att sluta ljuga om vad du gjorde 2015. Träningsrevisor, någon?

 

Share

Leave a Reply


*


Translate