MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jan
17

Bland Ikea-kassar och sandsäckar

Posted by Standardspråk för webbplatsen 0 Comment

Utblytt, inflytt, hitflytt, ditflytt.
I fredags spelade jag biltetris med lådor och ikea-kassar, skurade ur mitt rum i Hudiksvall och körde 18 mil på packad snö och is för att tillslut halka in på parkeringen till folkhögskolan i Storvik. Jag fick en nyckel och blev visad till ett rum som direkt fick mej att tänka på Harry Potters lilla kryp in under trappen. Mitt rum ligger dock en trapp upp så det vara bara till att köra loading race uppförs. Ny strongman övning kanske? En sådär tio vändor upp och ner resulterade iaf i en jäkla pump i länden. Vilodag in my ass. Packa upp, packa in, packa hit, packa dit. Klart! Inklämd på cirkus tio kvadrat, med blåblommiga tapeter och en alldeles för liten säng.

Men! Jag har nära till gymmet. Det är inte vilket gym som helst heller, utan Jimpas Strongman gym med tillgång till det mesta och framförallt så behöver man inte trampa i snö när man vill bära skittunga saker på sträckor som är längre än tio meter. För det vill man ju! Att jag dessutom får möjlighet att träna med världens bästa coach, also known as Trucken från Hofors, Stisse Bergquist, de sista veckorna innan Arnolds är ju bara för bra. Det är liksom svårt att inte ge allt och lite till när han springer bredvid och peppar.

IMG_0090

Att knalla runt med tunga prylar är alltså vad jag har pysslat med idag. Och idag var dagen då det var dags att ge sig på framen med 195 kg på – vikten vi ska gå med på Arnold. Min tanke var att jag åtminstone skulle lyfta upp det och känna hur det kändes, och kanske ta något steg. Hur som. Jag värmde upp med lite farmers upp till 60 kg per hand och gick vidare på framen. 20 m och 20 kg höjningar. Först två vändor med 120 kg, sen 140 kg – 9,51 s, 160 kg på 10,61 s, 180 kg på 12,83 s och till slut låg där 195 kg på ramen. Tävlingsdjävulen i mej började tänka att det inte duger med att bara lyfta upp skiten och samtidigt som Stisse sa ”om det känns bra så fortsätter du att gå” så bestämde jag mej för att det var 20 m som gällde. Allt eller inget, nu kör vi. 17,46 s senare så var det över. Ha! Varken oket eller väskorna har jag kommit riktigt överens med och på tävling är det i just de momenten jag har tappat poäng, men framen, shit vad jag gillar den! Nu när jag vet att jag kan hantera vikten är det bara att nöta på och få ner tiden några sekunder. Behöver jag säga att jag är pepp?! Aaah. Jävlar vad pepp jag är!

Så efter detta var det dags för loading. Tre objekt, 20 m. Bara att lyfta och bära. Helst ska det ju gå lite snabbt också… Objekten var Natursten på 62 kg, viktskiva på 50 kg och min fina sandsäck från helvetet på 75 kg. Körde två vändor som båda tog ca en minut. Mina ben känns fortfarande som sparrisar, och då menar jag inte den färska sorten utan eldorados konserverade på burk. Lite ostadiga med andra ord…

Och lite film från passet. Frame 180 och 195 kg och första vändan av loadingen. Enjoy!

Over and out

Share

Leave a Reply


*


Translate