MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jan
18

Gästtränare, skola och gym

Posted by Jonna Blind 0 Comment

Förra veckan var jag åter tillbaka i skolbänken. Vi fick lära oss mer om motorer och framförallt dieselmotorer och så började vi på två nya kurser. Kvällarna var fulla med träning och jag tackade ja till att vara med som gästtränare för 9 åriga hockeykillar. Så ena dagen fick de testa på armbrytning och nästa dag var jag med på deras hockeyträning. Jag har inte stått mycket på skridskorna på flera år men jag ramlade inte och visade att jag kunde skjuta mål. Jag tycker att det är jättebra att de får testa på flera andra sporter fast att det är huvudsakligen hockey de tränar. För om de nån gång skulle komma på att hockey inte är deras grej så har de ett aktivt tänk och vetskapen av fler aktiviteter.

Gästtränare

Förutom det så var jag även på gymmet nästan varje dag. I tisdags körde jag en liten miniversion av ryzzträning och min träningskompis som inte är van har nog fortfarande träningsvärk. Det är så stor skillnad här i Skellefteå i jämförelse mot hemma. Här har gymmet öppet dygnet runt och det finns massor av vikter och utrustning. Hemma så har jag tre mil till närmsta gym som har lite utrustning. Jag har även lite grejer i själva hemmet men där är det ofta så mycket andra saker som går före så det är lättare att få träna ordentligt om man åker till en annan plats.

En dag tittade vi på youtube på människor som gör konstiga saker på gymmet, gör övningar helt fel osv. På kvällen hade jag tänkt köra mer armbrytarspecifik träning och tänkte att det är nog bäst att ta på landslagsjackan så ingen filmar mig i smyg för att jag gör konstiga övningar som inte någon annan gör. Det är lite roligare då jag sett att efter jag avslutat en lite annorlunda övning och går därifrån så har jag sett andra testa på det.

I lördags var vi på Skellefteå Kraft Arena och såg Skellefteå AIK möta Växjö Lakers. Trots att jag inte hejar på något speciellt lag (mer Norrland i stort) så var det skön stämning och ännu en påminnelse varför jag älskar sport. Sen följde jag med ut på krogen nykter. Jag hade otroligt trevligt då sällskapet var det bästa så då gör det ingenting att alla andra är onyktra. Det är väldigt skönt att ingen tjatar eller ifrågasätter varför man inte dricker utan accepterar att man inte har lust.

Denna vecka ser lite liknande ut. Ännu ett pass som gästtränare i eftermiddag och så gym nästan varje dag. På utbildningen tar vi flera kurser så jag gissar att jag kommer vara väldigt trött i slutet av veckan.

Late gym

Share

Leave a Reply


*


Translate