MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jan
11

Hip thrust i leg curl maskin och annat stök

Posted by Josefin Lundgren 0 Comment

Hoj igen!

Under helgen har det varit sjukstuga hemma så min trogne vapendragare på gymmet Henrik har legat nedbäddad i soffan. Gårdagen var jag livrädd för att bakterierna hade hoppat på mig under natten så vilade från gymmet. Imorse däremot var kroppen fortfarande inte bakteriesvag så ben stod på schemat!

 

Då jag nyligen flyttat så innebär det givetvis att lära sig ett nytt gym.. I mitt fall innebär flytten att jag inte längre har samma tillgång till Göteborgs Styrkelyftarklubb längre (tips för er som bor i närheten av Stig center i Göteborg). GSK har förfinat min teknik i styrkelyftarnas grenar marklyft, bänkpress och knäböj en hel del och jag har grabbarna där att tacka för många pb. På ett gym som ska passa mig personligen vill jag att det ska finnas följande:

– Bra vikter (och med det menar jag INTE vikter som väger 5 kg men är stora som bildäck), bra i den bemärkelsen att de väger det som står på vikten samt är lätta att hantera

– Begränsat med utrymme för speglar (detta för att undvika sk spegelgymmare som spenderar mer tid med att titta i spegeln på andra än att använda spegeln till att se till så ens egna reps ser reko ut)

– Bra stänger (för er som provat dåliga stänger så vet ni nog exakt vad jag menar med detta..stänger som bågnar, är för räfflade eller för släta)

– Bra musik (bra är givetvis subjektivt men med bra menar jag lagom volym så tjötet hörs men inte tvivlet)

– Sist men inte minst BRA FOLK.

Bra folk tänker jag mig är folk som plockar ut det allra starkaste i dig. Den där sista droppen jävlaranamma som får dig att trycka på lite extra. Som får dig att våga skrika när det går bra, skrika när det går dåligt eller skrika bara för att det är skönt. Folk som låter dig vara i fred om det är det som behövs just den dagen, men för att nästa gång kunna prata oavbrutet utan att ifrågasätta fenomenet.

Mitt nya gym har jag enbart besökt två gånger med medlemskap och sett att det finns bra vikter (check!), halvok med utrymme för speglar (hittills verkar de inte används för annat än de är till för, så check!), stänger har jag inte testat alla än (bara provat den på filmen på min instagram (@strongwomanjossan)) så får återkomma på den punkten. Sista är då det jag nu utlyser. Vart då undrar ni? På Sotenäs Gym & Motion i Kungshamn. Känner du någon som tränar där eller rent av läser detta och råkar träna där själv; ryck tag i mig (fast inte argt, då kanske mitt svarta bälte kickar in) om du ser mig på gymmet! Jag letar folk som vill pressa på lite, skrika lite och framförallt slåss lite med sina egna pb:n. Är det du? Då ses vi snart!

Dagens pass tänkte jag skriva ner också:

Knäböj 60/8, 70/8, 80/3, 100/3, 100/2 (se @strongwomanjossan), 60/5 (se @strongwomanjossan)

12439205_817822648364025_7083969391939250893_n

Reverse hacklift 0/10, 10/10, 30/8, 30/8 – detta är en relativt ny övning för mig men tar i baksida lår och rumpa för mig

Sittande vadpress 15/10, 35/10, 35/10 – här försökte jag att vänja mig vid en ny maskin, fick bra tryck i toppläget!

Leg curl 25/10, 25/12, 25/12, 25/12 – en inte helt “vanlig” leg curl utan denna låste fast benen både under vaderna och över knäna, i slutet kände jag hur jag hittade en bättre position av knäna så då tog den mer baksida lår än vader = gött!

Benpress 55/10, 85/12, 85/8 (se bild nedan) – denna var en helt ny maskin, där plattan du har benen på pressas bort från dig själv istället för att du som på många andra jag testat pressar bort dig själv eller att ryggdelen varit fixerad och absolut inga stödkuddar för axlarna. Jag tyckte den tog helt ok i baksida ben men det var svårt att vänja sig vid trycket på axlarna samt att “hålla i sig” vid axlarna istället för nere vid höften som på den jag har kört på på GSK tidigare. Återkommer om jag tycker den verkar bra!

Benpressmaskin, en ny variant jag inte testat!

Benpressmaskin, en ny variant jag inte testat!

Utöver detta så brukar jag försöka att innan pass värma upp med att göra flyers för armarna (både bröst och axlar) samt att jag använder denna underbara uppfinning. En ganska enkel princip egentligen, en hård tub med lite skumgummi på och knölar i olika storlekar. Denna lägger jag mig på och rullar över så hela ryggen får knådas upp.

12544084_10153166742826114_302216067_o

Jag fick denna i julklapp av Henrik 2014 och har använt den flitigt, i stort sett varje dag sen dess. För mig påverkar det hur musklerna i ryggen känns och jag upplever att den fungerar utmärkt att både använda i uppvärmningssyfte på gymmet, som nedvarvning hemma (om du som jag har svårt att varva ner) samt som stretching.

Jag kommer i dagarna försöka skriva ihop lite om mina personbästa i olika övningar och annat smaskigt så ni får en idé om vart jag är idag och vart jag vill ta mig under året.

ps. det rubriken syftar på är att jag såg ett nytt sätt att träna hip thrust: om du sätter dig under cylindern som går på undersidan av vaderna i en liggande leg curl. Sedan använder du den cylindern till att pressa upp i en hip thrust. Mäktigt?! Tyckte det var supersmart. Ska prova inom kort..ds.

Josefin

 

Share

Leave a Reply


*


Translate