MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jan
29

Konsten att bära hatt

Posted by MAXstyrka 0 Comment

När jag får frågan från folk om att jag numera bär hatt till vardags så brukar jag citera en god vän till min svåger som uttryckte det hela förträffligt: “Man bär hatt av två anledningar: För att kunna lyfta på den när man träffar en dam, och för att visa att man har något att ha den på.” Nu ska det erkännas att det inte är en heltäckande sanning, det finns en mängd variationer. I mitt fall så är det nog mer sanningsenligt att påstå att jag ursprungligen började bära hatt av ren fåfänga. Jag tycker helt enkelt det är snyggt.

Nu kanske du invänder att det är det inte alls, men eftersom det är jag som skriver så utgår jag från min egen goda smak, och inte eventuella läsares dåliga smak. En hatt har den egenskapen att den lyfter fram andra positiva egenskaper, på samma sätt som kepsar lyfter fram dåliga egenskaper. Allmänt sätt så blir man lite fulare av keps, och är det så att du ändå lyckas se vettig ut i keps så har du i så fall förutsättningar att bli rent utomjordiskt snygg i hatt. I mitt fall blir det i vilket fall lite bättre med hatt än utan. Det intressanta är dock det som hände när jag började bära hatt. Trots att det var fåfänga som var mitt motiv, så upptäckte jag att en bra hatt är ett utmärkt klimatskydd. Dels att man så att säga sätter lock på värmeavgivningen via huvudet, men den funktionen har ju även mindre prydsamma huvudbonader. Däremot är skyddet mot nederbörd speciellt för hatt. Det är som ett litet, mycket snyggt paraply man har på huvudet, som kan skydda både mot sol och regn eller snö innanför kragen. Dessutom ger det synergieffekten av att man klär på sig en ordentlig rock, eftersom man inte vill skämma hatten med ett sekunda ytterplagg. Den positiva effekten på hållningen behöver väl knappast ens nämnas. En katalysator för god stil, helt enkelt.

Det finns faktiskt en alldeles utmärkt koppling till träningsvärlden här som man kan dra lärdom av. Precis som med hatt så finns det gott om folk som börjar träna av rent estetiska skäl, vilket av mera hardcorefolk ofta avfärdas som lite larvigt. Men om man tänker lite längre och har lite tålamod så kommer det som från början bara var ett rent estetiskt skäl så småningom att ha andra positiva synergieffekter. Precis som med hatt så blir hållningen bättre, och träningen kommer att erbjuda en effekt av bättre hälsa, precis som hatten ger klimatskydd. Dessutom kommer det inte att ta länge innan kosten påverkas också. Precis som man inte gärna vill förstöra hattens goda stil med en reklamjacka, så kommer man så småningom tycka att det känns orimligt att förstöra sin träning med att äta chips i tid och otid. Så även om det är förståeligt att reta sig på den som ramlar in på gymmet för lite discoträning, så ha tålamod. Det har alla förutsättningar att påverka dem till det bättre, så att det så småningom blir lite stil på dem som helhet också. Men gör vad ni kan för att få av dem kepsen.

Share

Leave a Reply


*


Translate