MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jan
01

Lyftar året 2015

Posted by Standardspråk för webbplatsen 1 Comment

Summering av lyftaråret 2015.

Ja det har verkligen varit en berg och dalbana detta år. Året började väldigt bra med dubbla SM guld och mitt historiska 400.5kg lyft som tills dags datum är den näst bästa bänken i IPF både till kilo och poäng endast slagen av Freddi.

Detta var året då jag skulle kröna karriären med ett VM guld på hemmaplan. Tyvärr drog jag på mig en bröstskada 2 månader innan VM som har mer eller mindre följt efter mig resten av året. Skulle vara med på styrkelyfts-EM ibörjan av maj. Var i bra form i både böj och mark men bröstet jäklades så mycket att jag med kortvarsel fick ställa in. För att inte riskera hemma-VM. Träningen inför VM var mest lätt träning och massvis med behandlingar. Min naprapat lyckades få bröstet hyfsat smärtfri till tävlingen. Men med 2 månader med ingen vettig träning så hade jag dåliga odds att lyckas. Höll skenet uppe för det var ju sån hype kring VM och duellen mellan mig och Freddi i media och överallt. Själva tävlingen vet ju alla hur det gick men jag lyckades göra ett väldigt bra försök på VM guld vikten och WR vikten 401.5kg där det bara fattades nån cm på höger armen. Pytteliten bättre dagsform eller bättre träff hade det gott vägen. Jaja det är småmarginaler i denna sport.

Bröstet fortsatt att krångla efter VM och veckorna rullade på och det var dags för hemma-SM i klassisk styrkelyft. Samma här naprapaten fick bröstet smärtfri precis dagarna innan. Jag var i bra form i böj och mark och lyckades göra en rätt bra tävling och vann SM guld på hemmaplan vilket var roligt.

Efter SM började bröstet sakta bli lite bättre och 1 månad senare var det dags för EM i bänkpress och jag fick lite revansch från VM och tog mitt 3e raka EM guld. 3 godkända bänkar med avslutande 372.5kg som var ett lätt lyft.

Efter EM blev bröstet bra och jag fick en bra tränings period i ca 3-4veckor. RAW formen kom snabbt och gjorde årspers i gymbänk med 237.5kg. Men sedan ibörjan av september slog jag upp skadan och var tillbaka på ruta 1 igen.

Eftersom det går att bänka hyfsat med tröja trots skadan så körde jag ändå på mot SL-VM och försökte fokusera på böj och mark. Ser man på ett internationellt plan så är jag ganska dålig på att få ut av utrustningen i knäböj. Så jag testade på att varje tunga pass 1 gång i veckan köra med utrustning i böj. I 8 veckor. Det gick till enbörjan väldigt bra men vart allt eftersom väldigt sliten i ryggen. Formen dalade mot VM. Bröstet var i dåligt skick hela hösten men ca 3 veckor innan VM började det bli lite bättre och jag gjorde nåt hyfsat bra pass innan VM så lite hopp om en bra tävling fanns. SL WR i bänk ligger på 371kg vilket jag hoppades på att göra. I böj fick jag med mig 372.5kg vilket jag inte alls var nöjd med men ändå en duglig vikt. Hade ändå chans på en bra total. Men fick det inte alls att stämma i bänk. 3 bommar var hyfsat nära på sista lyftet på 375.5kg. Så jävla surt med bom. Alla favoriter kom igenom tävlingen så hade inte haft medaljchans. Men plats 5 hade jag haft stora chanser på.

Efter VM blev några veckor med lite träning och man var mest less. Var sedan dags för lag-SM. Jag tycker det är roliga tävlingar och jag tycker det är viktigt att hjälpa klubben som man får så mycket hjälp ifrån. Men var noll sugen på att tävla pga dålig form. Men bidrog med lite poäng. Så vi lyckades ta brons i klassiska tävlingen och vi tog sedan guld i utrustnings tävlingen vilket var grymt viktigt.

Men jag har efter lag-SM fått 3 veckor med grundträning och det börjar kännas bättre och bättre. Kul att träna när styrkan blir bättre för varje pass. Så jag har förhoppningar om att 2016 ska bli ett bra år. Gott nytt starkt år alla och tack alla som följer mig och stöttar mig.

Share

One Response so far.

  1. KrökenRöd skriver:

    Upp och ner går det alltid bara att blicka framåt rätt inställning! Ser fram emot ett starkt år och även att bevaka din träning samt tävlingar! Lycka till på allt Svensson.

Leave a Reply


*


Translate