MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jan
18

PB i strongwomangrenar

Posted by Josefin Lundgren 0 Comment

Under tiden sjukdomen härjar för mig så fortsätter vi med lite rekord, ska prova äta lite mer ikväll så förhoppningsvis blir det pass imorgon!

I de klassiska grenarna inom strongwoman så har jag inte provat att maxa ut i alla grenar men för att bjuda på några siffor:

Ok: under Sverige Starkaste Kvinna slogs jag med Donna Moore om vinsten i ok-race med 225kg (20m) och hon slutade ca 1 sekund snabbare än mig på 14,15 sekunder, jag slutade på 15,32 (fler resultat hittar ni på Queen of the vikings sida på Facebook). Jag har även en förkärlek till att utmana grabbarna i 190kg ok (det lägsta vi kan ladda oket hos Gothenburg Strongman), detta för att se till att de inte blir så långsamma 😉

Apollonpress (axelpress med en tjockare stång): här har jag kämpat en hel del då jag tycker tekniken att få till en stark svank/rygg är svår samt att få till kicken i benen. Den och stocken har jag kämpat med massor för att komma upp i mina 60 kg, och då med en herrstock (tjockare och greppet kan vara lite bredare). Så under 2016 tänker jag mig att stocken och apollon ska få fokus. Jag vill klättra mer och bli bättre rent tekniskt då själva vändningen inte är ett problem utan kopplingen till benen.

Farmers walk är en annan favoritgren men det var den såklart inte i början. Att vänja sig vid att händerna går sönder, gör ont och allmänt hatar en är inte helt enkelt…MEN om du väl kommer över den hata-fasen så är det bra magiskt att bara ta ett rejält tag vid väskorna, spänna bålen och dra iväg! Här blir det fler rekord från Sveriges Starkaste Kvinna.. På den tävlingen var det på både distans och tid, där den första vikten på väskorna var 85kg á 20m för att där byta väskor till de massiva 113kg-väskorna och gå med dessa. 85kg har jag tränat med massor förut så den var jag inte orolig för alls men däremot var 113 kg i mesta laget så det var den jag hade siktat in mig på att pressa mitt yttersta på. Jag klarade 12,30 m vilket var mindre än 1 m kortare än silvermedaljören Anna Harjapää.. Om jag var nådigt irriterad över det när jag fick reda på att det var så nära? Extremt.

Under 2016 ska det bli spännande att se vad för tävlingar som går och vilka som går att matcha ihop med jobbet men är lite i luren på att vara med i en tävling i Olso snart.. och för att bygga upp peppen lite och sprida filmen såklart; här kommer mina grenar under Sveriges Starkaste Kvinna 2015/Queen of the viking:

 


Josefin

Share

Leave a Reply


*


Translate