MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jan
10

Pulkaåkning.

Posted by Jimmie Trywall 2 Comments

Nu när julen är över, då kommer givetvis snön.

För min del så får der gärna vara snöfritt men det beror mest på mitt yrke, all snö som sitter fast under bilarna har en tendens att hamna i nacken, huvudet, ögonen och munnen för att inte tala om hur kladdig, blöt och kall jag blir om händerna.

Men det roliga med snö är ändå att få åka skidor, såväl framåt som ner för en skitbrant backe. Dock väljer jag de lite snällare backarna då jag är för dålig på slalom. Men även att få åka pulka med barnen är roligt. Hemma har vi en ganska brant backe där vi åker. Mestadels stjärtlapp. I och med detta så blir det en hel del springande upp för backen, detta är bra för pumpen, vilket resulterar till bättre flås och bättre syresättning till musklerna vilket i sin tur leder till lyft med högre vikter.

Även om jag lyfter ganska låga vikter jämfört med våra gäster i maxstyrka radio och mina starka vänner i SSM samt SSM -105 så är det jobbigt och högre vikter än många andra, så gör jag det bästa av situationen. Målet med min träning är att ha en fungerande kropp så jag kan utföra lekar med mina barn typ pulkaåkning men dels krypa på golvet, bygga lego och agera klätterställning vilket min snart 4 åriga dotter ropar när jag kommer ner på golvet…..

Men framför allt, förutom att ha betydligt högre vikter än Andreas så jobbar jag framåt för att komma tillbaka och försöka ta mej till en final i SSM -105 år 2017.

Samtidigt som jag vill ha en sjysst form på kroppen.

Grillen åkte även fram idag för andrs gången detta år, så grill-ligan leder jag överlägset hemma i mitt område. Känns viktigt. På menyn stod det inte mer än korv, varm choklad, grov lös, kaffe och bullar.

Igår hann jag med ett discopass, dvs bröst och biceps. Pressar överlag är min svaga sida, så i bänken är jag inte bättre än att jag klarade 150 innan jul. Biceps tycker jag dock är en av mina favoritövningae, mäter inte mer än 43,5 cm runt om men det är kul att vara relativt stark. Jag fick möjligheten att börja året med att tagnera 2015 årsbästa i mark dvs 250 relativt smidigt men även spräcks 2015 års bästa i böjen med 5 kg så 2016 årsbästa i böj ligger nu på blygsamma 205 kg.

Tillräckligt stark för att klara 4 reps relativt strikt på 35 kg hantlarna. Men för svag för 40 kg hantlarna.

Jag anser att inga vikter är för tunga. Det ärlyftaren som är för klen. 300 är inte för tungt i marklyft för mej, det är helt enkelt jag som är för klen.

Ikväll kommer Magrute-Andreas hem till mej för mkte framtidsplanering. Ska bli väldigt intressant.

Tänkte jag lägger upp lite bakom-scenen-snack här oxå så man vet lite vad som händer utanför det ni hör. Typ att Andreas som är proffissionel på hög nivå, ändå har ett par grodor då och då. Givetvis lite annat också.
Nu ska jag inte trötta ut era ögon mer för denna gång.

På återseende. Ta hand om varandra och ska ni ta en snus, ta en fet jävla lös så det inte går att andas med näsan, gärna en grov lös.
Hepådä

Share

2 Responses so far.

 1. Josefin Lundgren skriver:

  Jag tror jag behöver börja följa dig nu mr. Trywall.. Tummen upp!

  • Jimmie Trywall skriver:

   Tack så mkt. Har inte en aning hur en blogg “ska” vara
   så jag gör vad jag kan och hoppas ni gillar det.

Leave a Reply


*


Translate