MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jan
11

Tillbaka till verkligheten

Posted by Standardspråk för webbplatsen 0 Comment

Det är måndag och för mej innebär det att vara tillbaka i skolan efter ett långt och härligt jullov. Jag studerar till beroendeterapeut på Forsa Folkhögskola som ligger i skogarna utanför Hudiksvall. Jag bor alltså på internatet här men hela lovet spenderade jag i Stockholm tillsammans med min syster och vänner. Lov eller semester är ju rätt känt för att vända upp och ner på rutiner gällande det mesta och det här var inget undantag. Det tog inte många dagar innan min kropp hade förstått grejen med sovmorgon och att spela tv-spel halva nätterna framstod som en lysande idé. Det här med att äta på regelbundna tiden var som bortblåst redan efter första natten. Det enda som var ett faktum var den konstanta tillförseln av kaffe, vilket i och för sig hör till vanligheterna, och frukostgröten, som märkligt nog intogs allt närmare lunchtid. Jag som är så van att plocka fram mina matlådor när det är dags fick snabbt ställa in mej på att mat gärna planeras och äts tillsammans med andra. Vilket ju faktiskt är rätt trevligt. Så veckorna har bjudit på en del skräpmat, ett episkt julbord, en fantastisk nyårsmiddag, otaliga restaurangbesök och ett och annat kryddstarkt hopkok serverat framför tv:n. Mellan alla tv-spelsmaraton och koppar fyllda till brädden med kaffe så har jag ändå lyckats genomföra några mer eller mindre vettiga träningspass. Även om vanedjuret i mej har gjort några tappra försök till att skrika rakt ut så har jag fasen trivts riktigt bra i röran. Till och med så att jag kanske måste erkänna att det kan vara lite bra att inte ha full koll på läget och att ta dagen som den kommer ibland.

Nu är i alla fall ledigheten över och jag är tillbaka till verkligheten. En vecka i skolbänken hägrar och sedan är det dags för en lång praktikperiod. Verkligheten innebär att väckarklockan skriker på morgonen, att lunchen är lunch och inte frukost, att träningen blir gjord när den ska och att matlådorna står färdiga i frysen. Hur mycket jag än har uppskattat julens lite mer stökiga livsstil så ska det bli riktigt skönt att åter igen flytta in i bubblan, gå på rutin och göra det jag göra bäst – prestera. Så även om jag längtar lite till helgen så säger jag välkommen till måndagen och verkligheten. En viktig träningsperiod är här och det är dags för mej att bli mitt hittills starkaste jag.

Over and out.

Share

Leave a Reply


*


Translate