MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jan
06

Vi drar ut pinnen

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Nu har julstressen lagt sig, krutlukten från nyårsfyverkeriet har blåst bort och även den mest påverkade festprissen har hunnit sova ruset av sig. 2016 är fortfarande ungt, men redan i detta skede kan vi skönja att kundvagnarna till större grad fylls med broccoli och lättmjölk i stället för marsipangrisar och lättvinsglögg. Löften om en sundare livsstil är lika vanliga såhär års som halkrapporter, och Viktväktarna och friskvårdsanläggningarna svämmar över med målmedvetna strandformsaspiranter. Det är det här året det ska ske, det är det här året man äntligen ska komma i de där gamla jeansen som man hade när man gick i åttan. Det här året ska man verkligen sluta röka, börja träna, gå ner i vikt, äta sunt, dra ner på socker och alkohol, byta jobb och totalrenovera sitt ostädade liv.

Det finns bara en liten hake som sitter som en pinne i hjulet när man ska trampa framåt. Det är nämligen obekvämt att ändra sina inrutade vanor. Det är lättare att ta hissen än att stånka i trapporna, det går snabbare att värma en panpizza i mikron än att göra en kycklingsallad och det är mysigt och socialt att stå ute och röka med kollegorna i stället för att vara inne och prata med sig själv. Därför kommer merparten av de där kundvagnarna om några veckor att vara fyllda med fredagsmys, bearnaisesås och storpackspiroger, igen. Träningsanläggningarna kommer att återgå till sitt vanliga medlemsantal och lika många människor som vanligt kommer stå ute och huttra med en cigarett i mungipan.

Det spelar ingen roll att man vill mejsla fram ett sexpack om handen envisas med att slinka ner i chipspåsen. Om ens risiga knän endast tillåter kortare strapatser och den enda motionen man får är treminuterspromenaden till och från pizzerian på hörnet så kommer magrutorna hålla sig gömda det här året också. Det spelar ingen roll att man vill sluta röka om fingrarna automatiskt för tända cigaretter till den intet ont anade munnen, och läpparna dessutom svarar genom att omfamna cigaretten och suga. Kroppen är tydligen en dålig samarbetspartner till viljan och jobbar sällan mot samma mål.

MEN, det är här MAXstyrka rycker in för att dra ut pinnen ur hjulet och hjälpa er framåt mot era mål. Träning är nämligen den bästa medicinen mot abstinensbesvär, mysmage, trötthet, klenhet och en miljon andra oönskade bieffekter av ett ofördelaktigt leverne. När motivationen tryter och man är nära att glida in i gamla hjulspår så finns MAXstyrka alltid där som ett sällskap för dina öron (MAXstyrka Radio) och ögon (MAXstyrka.se), för att hjälpa dig krypa in till gymmet. Vi kommer göra allt för att erbjuda ett fullgott substitut till frestelsen, vilken den än må vara. Om ni känner att nyårslöftet är på väg att raseras, som så många gånger förr, så lyssna på ett avsnitt av MAXstyrka Radio eller läs en blogg, krönika eller artikel på MAXstyrka.se, så kanske du slussas in på rätt spår igen.

Jag önskar er en riktigt god fortsättning på det här året! 2016 kommer att bli fantastiskt, för det här året kommer just du lyckas hålla ditt nyårslöfte! Kom ihåg var du läste det först…

Share

Leave a Reply


*


Translate