MAXstyrka

Allt inom kraftsport

feb
06

Serie 1 på SAK

Posted by Standardspråk för webbplatsen 0 Comment

Wow, vilken dag! Lilla My-toffsen rockade på Serie 1an på Sandviken Atletklubb, som också är den klubb jag tävlar för från och med i år. Eftersom min rygg la in en rätt tydlig protest till livet för en vecka sedan så har senaste dagarna mest bestått av långa promenader, rullande på foam rollen och en massa stretching i tid och otid. Formen var med andra ord inte riktigt där den skulle och planen var att bara ta det lite lugnt. Trodde jag. Han som bestämmer tänkte annorlunda. Som vanligt. Och efter ingångsvikterna får jag inte ens veta vad som ligger på stången förrän efteråt.

Så, efter en halv evighet av uppvärmning kändes det ändå rätt ok i kroppen och jag gick in på 132,5 kg i böjen som kom lätt som en plätt. Andra böjen kom lika lätt den och med ett primalskrik kom även sista upp riktigt smidigt. När jag frågade vad jag precis hade lyft och fick höra att det var 150 kg trodde jag att det var ett skämt. Det var det inte och äntligen är den magiska 150 kg gränsen i böj nådd! Ett nytt personbästa och nytt distriktsrekord i Södra Norrland i -84 kg. Hä börja bra! Det här är roligt dä, var det någon som sa.

Efter böj kommer bänk. Jag gick in på 77,5, men fick strul med utlyftet vilket resulterade i en energikrävande segbänk. 80 kg i andra kom desto lättare men efter det var det stopp. Här någonstans började drömmarna om att få göra 400 kg i totalen att komma krypande. Ingången i marken sattes till 150 kg som jag drog hyfsat lätt, om än med ett dålig trygg i benen. I mitt andra lyft började dock bikinirumpan att gnälla och jag fick order om att ge mej där. 162,5 kg fick jag i alla fall med mej vilket gav en total på 392,5 kg och bara 7,5 kg kvar till 400. Lite lagom retsamt sådär. Hur som, så räckte det till pers och distriktsrekord i totalen så jag får väl ändå så lov att vara nöjd.

Dagen var inte slut där utan nu var det min tur att få coacha min kära coach. Det var nämligen dags för trucken från Hofors att göra comeback i styrkelyft och det med dunder och brak. Efter en böj på 252,5 kg och en bänk på 180 kg behövdes ”bara” en mark på 317,5 kg för att kvala till SM. Men är man stark som en tjur så är det ju inga problem! Brutalt, helt enkelt. Idag är det min tur att vara stolt över dej coach!

Som alltid på tävling är halva nöjet att få träffa alla fantastiska människor och nytt för i år är att jag har en hel drös med underbara klubbkamrater att heja på. Så jäkla roligt! Tack för idag!

Over and out.

 

Share

Leave a Reply


*


Translate