MAXstyrka

Allt inom kraftsport

feb
09

Tjockstark på fettisdagen

Posted by Standardspråk för webbplatsen 0 Comment

”Shit vad du har blivit stor” är det första jag hör när jag möter Agnes i korridoren på HiG. Japp, riktigt tjockstark såhär fettisdagen till ära.

Idag tog jag min svarta stridsvagn och blåste in till Gävle med både pluggväska och träningsbagg i bagaget. Planen var att hänga på Högskolan, plugga, dricka kaffe, äta lunch och spåra ur runt 14.30. Precis som på förr. Redan när jag svängde av E16 mot HiG kände jag ett pirr i magen och när jag klev ur bilen och började gå mot de gamla regementsbyggnaderna kände jag mej liksom som hemma. Vad jag har saknat det här stället! Planen hölls till punkt och pricka. Vi hinkade svindyrt Pregokaffe, åt lunch och ja, vid 14.30 satt vi och asgarvade åt ungefär allt. Att det var mer skitprat än plugg som avhandlades gör mej ingenting alls.

 

På eftermiddagen brummade jag vidare för att möta upp en annan polare och lekte lite på Fyshuset. Började med att spela stockpress. Eller ja, stockstöt. För första gången på länge kändes det riktigt bra. Både 60 och 65 kg satt som en smäck och när Anders Bergström sa åt mej att lägga på mer vikt var jag inte sen att lyda. 70 kg, som jag bommade på SSK i november flög upp och satt precis där den skulle. Jag slängde på 2,5 kg till på vardera sida, gjorde en fantastiskt knölig vändning och ett halvhjärtat försök till nått som skulle likna en stöt. Solklar bom såklart. Försök nummer två resulterade istället i en perfekt fegbom där jag hade stocken på raka men släppte ner den. Tredje gången gillt. Jag började att bli skaplig irriterad och Bergström sa åt mej att jag var klar med att försöka nu. Så jag gick helt enkelt och kastade upp skiten. Bam, sådär ja. Vilken jäkla lättnad. Nu vet jag att det inte är omöjligt och att jag har en ärlig chans att sätta åtminstone en etta på Arnolds. Puh!

Vad tror ni, är det starkare än Andreas?

Vi fortsatte passet med en massa skitprat som emellanåt avbröts för ett set mark eller för att komma med glada hejarop när någon annan stackars sate försökte flytta tyngre vikter. Det blev ett riktigt trevligt pass med andra ord! Det hela avslutades med lite boxning för första gången på en halv evighet. Tänk att det alltid är fan lika roligt att få slå någon på käften!

Over and out.

Share

Leave a Reply


*


Translate