MAXstyrka

Allt inom kraftsport

feb
27

Deloadweek i Hudiksvall

Posted by Standardspråk för webbplatsen 2 Comments

Den här veckan har jag haft handledning på skolan uppe i Hudiksvall och därmed har jag också hängt en del på Friskis och Svettis som är Hudiksvalls enda gym med strongmanutrustning. Eftersom det snart är dags för tävling så har jag haft en deload vecka och inte lyft speciellt mycket skrot men jag har fan garvat så mycket att jag nästan fått träningsvärk i magen istället. En hel del stretching och rullande på foam roll och bandyboll har det också blivit. Dessutom har jag fått tillfälle att bråka desto mer på de andra som lyfter. Jag menar, får man inte lyfta tungt själv så får man ju helt enkelt se till så någon annan gör det.

Återigen har jag också fascinerats över mångfalden på Friskis i Hudiksvall. Här möts så otroligt många helt olika personer. Gamla som unga, nybörjare som erfarna. De som pumpar biceps för att vara snygga på stranden och de som skuttar runt på jympan. De som spinnar så de knappt orkar gå efteråt och de som varvar ner med yoga. De som styrketränar som komplement till att jaga boll och de, som kanske imponerar mej mest av alla, som helt enkelt rör på sig för sitt välmåendes skull. Heja er!

Sen har vi oss, en liten skara som är lite för galna för vårt eget bästa, som väsnas lite för mycket och som stökar till mer än alla andra tillsammans. Vi hänger i vårt hörn av gymmet och gör det vi älskar, nämligen att lyfta konstiga och för det mesta jäkligt tunga och otympliga prylar. Som de tävlingsinriktade atleter vi är så finns det alltid ett allvar i vår träning men den kantas så gott som alltid av positiv energi och massor med glädje – träningsglädje. När vi behöver går vi in i våra fokusbubblor för att mental förbereda oss för att prestera, men lika fort går vi ur våra bubblor för att peppa på och hjälpa varandra till att utvecklas och bli våra bästa jag. Oavsett om det gäller tekniktips, hjälp att spänna bältet ett extra hål, utdela en taggande smäll i någons rygg eller bara att filma ett lyft så finns vi där för varandra. Detta sker ofta med en retsam ton och många gånger kan man ana något djävulskap som gör att vi allt för ofta ligger i fosterställning på golvet och garvar krampaktigt mellan lyften. Precis som det ska vara.

   

Jag har ju som sagt haft en deload vecka, bara tränat väldigt lätt, stretchat och stått på huvudet. Ändå har jag blivit kvar på gymmet minst två timmar åt gången just för att vi har så roligt tillsammans. Fler en två gånger har jag önskat att jag hade en GoPro kamera och kunde filma allt tok som händer, men då skulle jag ju inte få alla fantastiska överraskningsselfies som dyker upp varje gång man lämnar ifrån sig telefonen. Hur som helst så gjorde jag ett försök till att återge stämningen med en liten film från veckan som varit dänne uppi.

Enjoy!

Over and out.

Share

2 Responses so far.

  1. Patrik Stigenberg skriver:

    Tack som fan för all tid tillsammans i gymmet, svårt att ha det roligare än vad vi har!! Gudomligt gäng!!! <3

Leave a Reply


*


Translate