MAXstyrka

Allt inom kraftsport

feb
08

Motiverad

Posted by Jonna Blind 0 Comment

Jag har funderat lite under förra veckan. Motiverad. Vad innebär det?

Rabbit looking at carrot on a stick

Man kan vara väldigt omotiverad till att dammsuga men man gör det ändå flera gånger i veckan och resultatet blir okej men lusten saknas. Man kan vara motiverad att måla tavlor men har inte tid och möjlighet så ofta som man vill men resultatet blir fantastiskt eftersom man då lägger ner lust och känsla i det hela.

När det kommer till kost och träning så är det så många åsikter som blandas. Om vad som är rätt och fel, hur och när det ska göras och varför. En motionär som har motivationen mår säkert bättre än en elitidrottare som tappat lusten trots att antalet träningspass skiljer sig. Är det antalet träningspass eller är det kvalitén som avgör om vilken nivå man ligger på? En vilodag i veckan eller två eller flera? Hur många träningspass per dag? Har man ett jobb som tar mycket kraft kanske inte motivationen kan övervinna energibristen och är det då fel att prioritera sömn?

Ångest som avlöser motivation då det man så gärna vill inte går. Ångest är dock inte helt fel utan kan öka på motivationen om man nu verkligen vill. Ångest kan hjälpa dig till nästa nivå.

För min del så har träningen inte suttit där jag vill under perioder. Det blir lätt så när man har så långt till gym och till närmsta armbrytarklubb. Att träna hemma är svårare då det är så mycket annat som man måste göra. På en intervju jag gjorde förra veckan sa jag som det är att Ja jag kör så ofta jag kan hit till Storuman. Det är 20 mil enkel väg och jag brukar sikta på en gång i veckan. Jag tror inte att alla mina klubbkamrater förstått det att jag har så långt och att när jag väl är där så vill jag ha träning värt mödan. Samma i Vilhelmina där jag både är lite tränare men även vill träna själv, för kör jag 12 mil enkel väg så vill jag få ut något av det själv. Veckan som var så körde jag cirka 70 mil, bara för att träna. Det blev två armprytarpass och ett gympass. Övriga dagar har jag åkt längdskidor. Jag har nu flyttat från Skellefteå men de sista två veckorna där utnyttjade jag min fritid till max och vissa kvällar blev det dubbla träningar.

Det är så svårt att jämföra motivation och träning men jag tycker att jag är motiverad. Under 3 års tid har jag inte åkt någonstans utan att ha med träningskläder och passat på att träna på ställen jag passerat. Jag dricker oerhört sällan. Tagit ledigt för läger och tävlingar. Sa upp mig från ett jobb för att jag inte orkade träna efter jag slutat för dagen. Fixat rehaben efter operationen med rekordresultat. Lagt så mycket tid och pengar för att köra bil till olika ställen. Letat samarbetspartners. Tack igen KIIF, Norrhelikopter och Folkes Bil för att ni tror på mig.

Share

Leave a Reply


*


Translate