MAXstyrka

Allt inom kraftsport

mar
15

Dröm och verklighet

Posted by Standardspråk för webbplatsen 0 Comment

Det här är så jäkla sjukt så jag kan fan inte ta in det. Kanske var det bara en dröm… Här om dagen slog det mej att jag har tränat med framen typ 5 – 6 gånger, totalt, någonsin, innan jag åkte till Arnolds. Väl där lyckades jag knata de 18 metrarna och komma i mål på 10,37 sekunder med 195 kg i händerna och med blanka handtag dessutom! Min tid var den nionde bästa i min viktklass och ”bara” tre sekunder långsammare än vinnaren av den grenen. Med lite mer träning… Nä, jag vågar inte ens tänka längre.

Nu är jag i alla fall tillbaka i den svenska verkligheten, jag har lyckats att vända dygnet rätt och jag har tillbringat två dagar i Korvens grotta, eh, alltså hos min tatuerare… Innan jag drog till USA ringde Jimmy och Andreas upp och frågade ut mej om bland annat Arnolds, fast mest annat. En av frågorna var om jag hade några laster och jag svarade såklart kaffe. Jag menar, hur är det ens möjligt att leva utan?! Vad jag glömde säga var tatueringar. Det är ta mej fan en last. Det. Går. Inte. Att. Låta. Bli! Så när jag ändå var ledig några dagar efter allt resande så passade jag på att boka in en, observera en(!) tatueringstid. Och den här gången sa jag lugnt och bestämt att jag inte tänkte komma tillbaka dagen där på, varpå han kallade mej för fegis och som av en händelse hade han en avbokning just då, så, ja, vad gör man inte om man inte kommer tillbaka och fortsätter dag… där på. Fan ska folk hålla på och säga att jag är feg för?! I alla fall så kom vi en bra bit på väg och nu är det nog bara en sittning kvar innan den ena armen faktiskt kan kallas klar. Puh.

Efter de två heldagarna i grottan drog jag direkt till gymmet för att diskutera min framtid. Kan ha råkat dra lite mark också men det är oväsentligt. Hur som helst så är det ju ganska vanligt att man känner sig rätt tom efter en stor satsning med träning och uppladdning inför en tävling och inte riktigt vet vad man ska göra när allt har lugnat ner sig. Som tur är har jag en del tävlingar på G redan nu och den första är Student-SM i strongwoman som går i Uppsala om ungefär två månader och efter den är det ungefär 10 veckor kvar till SM i styrkelyft. Så från och med nu är det åter igen fullt ös. Planen är att lägga mest fokus på basövningarna och framförallt på böjen och bänken som är det jag har tränat minst sedan jag började med strongwoman och därför borde min utvecklingspotential vara som bäst där. Även marken kommer såklart att få sitt och en dag i veckan kommer att vigas åt min grenträning. Upplägget har jag inte så mycket att säga till om då jag låter Nicklas styra det. Men vi börjar lugn, på ca 70 % av max, kör tvåor och treor för att få till speed och teknik. I böjen kommer jag att köra med stången högt för att helt enkelt bli tvingad till att använda benen maximalt och för att spara på ryggen under träning. Utöver basövningarna kommer jag att köra en hel del ryck- och stötdrag, vändningar och pressar över huvudet. Det är med andra ord back to basic som gäller och med inspiration från tyngdlyftningen mycket fokus på fart och explosivitet. Det ska bli riktigt spännande att se vart det här tar vägen nu när jag inte har tränat styrkelyft så seriöst på så pass länge.

Men innan SM i SL är det alltså dags för Student-SM i strongwoman. Grenarna är:

Ok
20 meter
Maxtid 60 sek
170 kg

Press medley
Maxtid 60 sek
Stock – Jättehantel – Apollon – Natursten
42.5 – 28 – 55 – ?

Farmers
20 + 20 meter
Maxtid 90 sek
65 / 80 kg

Mark för reps
Maxtid 90 sek
125 kg

Carrying för distans
ca 70 kg

Loading
4 objekt
Maxtid 90 sek
Säck – Däck – Mjölkkanna – Atlassten
40 – 60 – 70 – 67

Som sagt så kommer jag bara att ha en dag i veckan till detta tok och jag är inte helt säker på hur vi kommer att lägga upp det än. I vanlig ordning är det Stisse som får styra den biten. Efter att jag hade skickat iväg min anmälan så blev jag i alla fall så taggad att jag var tvungen att svänga ner till gymmet för att leka lite. Jag släpade fram en stock, cirkushanteln, Apollon och bara för att ha ett fjärde objekt att kasta upp över huvudet så tog jag en keg. Sjukt roligt var det och jag körde fyra rundor och försökte hela tiden att förbättra min tid. Den lättaste stocken vi har i Storvik väger typ 60 kg och hanteln väger 23 kg så det blir inte riktigt rätt i förhållande till vikterna som ska vara på tävlingen men som alltid så får man göra det bästa utifrån sina förutsättningar och det är bara fantasin som sätter gränser och bla, bla, bla. Hur som helst så ska jag ge mej ut på stenjakt och plocka hem en lagom tung natursten som jag kan träna på att pressa. Jag har ingen aning om vad den bör väga men jag tänker mej att det är balansen och tekniken som är det viktigaste här. Och uthålligheten. Att både orka och att våga gå på nästa objekt utan att stanna upp och fundera där emellan gör att man spar mycket värdefull tid. Huvudet in i kaklet bara!

Over and out.

Share

Leave a Reply


*


Translate