MAXstyrka

Allt inom kraftsport

mar
18

Hur gör man något bra?

Posted by MAXstyrka 0 Comment

För de som följer mig i sociala medier så är det ingen nyhet att jag nyligen har hittat och fullt ut tagit ett nytt gym till mitt hjärta. Visserligen har det funnits andra gym jag har varit förtjust i i Stockholmstrakten, det främsta av dessa Gumses, men sen dyker ju logistiken upp. Jag arbetar i Stockholms innerstad, och bor strax bortanför Globen, och då är Sollentuna svårt att få till i vardagen, hur gärna jag än skulle vilja. När jag sedan försökte mig på diverse alltiallogym så var det några faktorer som höll på att reta gallfeber på mig.

För det första så är ett något som duger till allt sällan riktigt bra på något. Lite som en polygrip eller en skiftnyckel, för er som förstår er på verktyg. De fungerar hjälpligt, men ger ingen riktig tillfredsställelse, och sviker ofta om det blir någon större belastning. Det här kan man möjligen stå ut med om det åtminstone är billigt, och det är det för all del några olika konsumgymkedjor som har förstått. Det är när gym som håller den nivån inte förstår att de är konsum, utan börjar prissätta som Östermalmshallen som jag tar min Mats ur skolan. Missförstå mig inte, jag älskar Östermalmshallen, så pass att det är ett bra ställe att leta efter mig om jag har kommit bort. Det finns några sådana ställen i Stockholm. Östermalmshallen, Stampen, Cigarrummet och numera också Sweden Barbell club.

Utmärkande för dessa ställen där det är lämpligt att leta efter mig är att de i sina respektive olika världar gör något de själv tycker är bra, och så får kostnaden bli det som krävs. Det innebär inte nödvändigtvis att det är dyrt, det innebär bara att fokus inte är på vad man tror att kunderna vill ha, utan på det man själv vill ha, tycker är bra och är beredd att betala för. När det gäller Sweden Barbell Club så ligger det dessutom rent geografiskt så att jag kan åka den vägen hem utan något större tidslöseri, men det är inte det avgörande.

Det som gjorde att jag fullt ut tagit det till mig, och ogenerat pratar och skriver om det är att Matti, Joel och Frej har skapat ett gym som är precis som de själva tycker att ett gym ska vara. Skivstänger, sjukligt mycket vikter, i princip hela gymmet uppdelat i lyftplattformar där man inte behöver fundera på om det är ok att stå och lyfta, och dessutom bänkar och ställningar som ger ordet stadig en ny innebörd. Strongmanutrustningen är för mig mer en bonus, men den finns för att de själva tycker att den ska finnas, inte för att det är något det är något som passar in i en viss affärsmodell. Otroligt nog så har både Cigarrummet, Östermalmshallen och grabbarna på Sweden Barbell Club lyckats för att de mer eller mindre ovetande också har hörsammat ett bibelord. ”Allt vad du vill att andra ska göra för dig, ska du också göra för dem”. I det här fallet bygga ett rejält gym.

Share

Leave a Reply


*


Translate