MAXstyrka

Allt inom kraftsport

mar
26

Klubbtävling i Storvik

Posted by Standardspråk för webbplatsen 1 Comment

image

Så. Vi hade en liten klubbtävling i Storvik igår. Jag och Sanna i tjejklassen och Stisse, Hammar, Gurra, Kim och Jimpa i herrklassen. Grenarna var kronlyft för max, ok, pressmedley, farmers och frame, däckvält och loading.

Vi tjejer började på 100 kg i kron och höjde med 10 kg åt gången. Sanna drog lätt 140 men 150 ville inte riktigt. Jag fick ge mej på 160 då det inte fanns mer i kroppen den dagen. Killarna däremot lastade vikter i vad som kändes som en evighet till Hammar klev fram och dominerade med ett lätt lyft på 400 kg.

Nästa gren var ok för 20 m där vi tjejer sprang med 160 kg och killarna på 300 kg. Sanna sprang på 12,81 och jag på 11,95. Stisse visade i vanlig ordning att han rör sig snabbare med vikt än utan och trampade i mål på 9,48 men Hammar hade bråttom som fan och sprang på 8,33!

Pressmedleyt för oss tjejer bestod av en stång på 40 kg, trästock på 42 kg, Apollon på 60 kg och stock på 73 kg. Sanna var snabb på både stången och första stocken men fick lite problem vid vändningen på Apollon. För mej gick det lätt fram till Apollon men den stora stocken ville inte den här dagen heller… Killarnas medley var jättehantel på 60 kg, Apollon 100 kg, stock 120 kg och en mindre jättehantel på 80 kg. Kim klarade två objekt, Jimpa, Hammar och Gurra tre, där Gurra var en sekund snabbare än Hammar och Stisse visade att gammal är äldst och lyfte lätt upp den sista hanteln och vann grenen.

Nästa medley var farmers 20 m och frame 20 m. Tjejerna på 60×2 kg och 140 kg. Sanna på 26,35 och jag på 21,28. Framen är verkligen min kompis! Killarna hade 130 kg på väskorna och 240 (?) på framen och det blev en riktig fight mellan Gurra, Hammar och Stisse. Det skiljde bara hundradelar men med fördel till Hammar som tydligen hade ännu mer bråttom nu när han börjat bli hungrig också.

Näst sista grenen för oss tjejer och sista för grabbarna var däckvält. Tre vält på 180 kg däcket och tre på 240 kg däcket. 180 gick lätt för oss båda men sedan blev det ordentliga brottningsmatcher med 240 monstret. Sanna stannade på fyra vält och jag lyckades med sex vält precis innan mina 90 sekunder tog slut. Puh! Killarnas körde sex vält på 360 kg däcket. Även här blev det en tight fight mellan Stisse och Gurra som Stisse vann och Hammar kom bara någon sekund efter. Jimpa stannade på ett vält och Kim på två.

Jag och Sanna avslutade med ett loading medley med en brandsläckare till 145 cm, 62 kg natursten till 135 cm och 75 kg sandsäck till 115 cm. Sanna var grymt snabb upp med släckaren men fick tyvärr inte upp stenen på podiet. Jag tappade lite tid på säcken men la upp de tre objekten på 23,68 sekunder.

Jag är grymt imponerad av Sanna som inte tränat strong(wo)man sedan SSK i höstas. Vilken fighter du är bruden!

Och herrarna. Jimpa slutade på 6p, Kim på 11 p, Gurra på 16 och både Stisse och Hammar på 21 med fördel till Hammar som var lite hungrigare och hade flest grensegrar och vann en välförtjänt chokladask.

Och så lite film från spektaklet.

Share

One Response so far.

  1. Susanna Wermaeus skriver:

    Naaaw, vad gullig du är ?
    Å du din oxe, kul att ha någon att fightas mot även om det ibland känns orimligt ? Man ska göra det man är bäst på, så kriga på! ?

Leave a Reply


*


Translate