MAXstyrka

Allt inom kraftsport

mar
26

Kontraster och konsten att hitta gym

Posted by Jonna Blind 0 Comment

Efter att ha tillbringat ett antal dygn här i England så har man upplevt många skillnader mellan här och hemma i Sverige. England är inte bara te och Sherlock Holmes. Mugglarna (de som läst Harry Potter vet) här påminner om folket hemma men det är skillnader där med. Sämre service och regler angående det mesta så ingen vill vara ansvarig om något skulle hända. Allt är byggt av tegel och det är heltäckningsmattor och spisen går på gas. Radion funkar men är dålig mottagning på för att inte tala om vanlig mobil telefoni. Hur det här landet kunnat vinna krig och utvecklat järnvägen är en gåta. Men, ändå så är det något med det som ändå gör att det har sin charm och gör att det inte är så hemskt alls.

Nu var det inte riktigt det jag tänkte skriva om utan om gymmen här. Jag tycker ju att det är lite krångligt hemma då det är så långt till närmsta gym, väl förståeligt. Men tänk dig då att ha flera gym runt om sig som man inte får träna på, som man måste köpa medlemskap på i minst en månad som kostar massor fast man endast ska vara på den platsen i en vecka. Sen vill de helst också att man ska ha en introduktion och gå igenom alla maskiner för att inte ha ansvaret om någon gör sig illa.  Så det tar ganska mycket energi att hitta ett gym som man får träna på och betala per gång och litar på att man vet hur ett gym funkar. Dessutom är inte alla gym bra utrustade heller.

Här i Winchester har jag kört runt till en del gym och gått ut från dem alla med negativt resultat. Men så fick jag tips av en kollega om ett gym så jag slängde iväg ett mail. Hade även mailat en del gym och frågat hur det ser ut för dem men har fortfarande inte fått några svar. Men det gymmet svarade direkt och sa att jag var välkommen. Så igår gick jag dit, tog endast runt 20 minuter att gå dit, och blev genast väl bemött. Jag fick fylla i ett papper med lite uppgifter och frågor om hjärtproblem och skador osv men det gick snabbt. Sen fick jag en snabb rundtur i det faktiskt välutrustade gymmet och så var det bara att sätta igång. Så jag körde en lång uppvärmning och som huvudträning blev det en del axlar, lats och underarmar. Jag var i stort sett ensam från början förutom personalen. Alla i personalen kom och presenterade sig och la även mitt namn på minnet. Fick även låna en vattenflaska då jag inte hade någon.

gym winchester

Så även om man får leta mycket och hinner bli besviken flera gånger så är det värt att fortsätta. Inte bara för träningens skull utan för att det verkligen finns guldkorn där ute och människor som verkligen gillar det de gör och vill att andra i omgivningen ska trivas. Även på gymmet i Liverpool fanns en hjälpsam i personalen som gav mig sitt personliga extralås till omklädningsrummet. Idag blir det träning i hemmagymmet i garaget men i morgon så blir det nog en sväng till på New Energy Fitness! Tur är ju att jag kan träna med mina vanliga skor då väskan skulle blivit för tung och överfull med ett par träningsskor. Men det kommer ta ett bra tag innan man vänjer sig vid alla heltäckningsmattor överallt…

Share

Leave a Reply


*


Translate