MAXstyrka

Allt inom kraftsport

mar
23

Styrkekardio

Posted by Josefin Lundgren 0 Comment

Är det något jag har börjat smyga in i mina pass nere på Sotenäs Gym och Motion så är det mer övningar som kräver att hjärtat får springa lite.. Jag har bestämt mig för att minst en övning varje pass göra så mitt hjärta får springa av sig lite och således hjälpa mig när jag vill göra andra (enligt mig) roligare saker som att lyfta tungt 😉

Denna veckans pass har hittills fått sällskap av roddmaskinen. Efter ryggpasset igår som innehöll övningar som rygglyft med vikt, rodd med rolling thunder- handtag och remrodd (rodd i maskin med remmar och högreps) så kände jag att hjärtat ville ha sitt så gick upp från grottan till konditionsrummet och tänkte köra lite rodd.. En 500 meter tänkte jag var rimligt.  Som ni som provat köra rodd för konditionens skull säkert har varit med om så var de första 100 metrarna löjligt enkla. Det var som att kroppen inte förstod hur jag ens kunde kalla detta träning och hånlog åt mig.. Däremot på sisådär 450m hade kroppen tänkt om lite och svetten pressades ut ur porerna likt en vulkan med lock. Jag tänkte att det efter mina 500 meter vore rimligt att se hur min puls kände sig just då och se om jag kunde gå ner pulsen en smula genom att promenera på löpbandet.. Och tänka sig, ynka 8 min senare så var min puls nere på en respektabel siffra så jag kunde dra mig hemåt. Jag har alltid med en uns stolthet ändå sagt att jag “håller inte på med konditionsträning” för det är tråkigt och det blir krävande nog att lyfta tungt.. Jag står delvis fortfarande fast vid det men när jag känner hur det är hjärtat som sätter stopp ibland så inser jag att jag kanske får offra någon övning åt lilla hjärtat.. En tanke som tål att tänkas på!

Nu ska jag återgå till att titta på när andra (läs Henrik) jobbar. Vi hörs och syns!

Share

Leave a Reply


*


Translate