MAXstyrka

Allt inom kraftsport

apr
14

Dubbla SMguld och “studenten”!!

Posted by Jonna Blind 0 Comment

Förra torsdagen åkte jag från en snöig fjällvärld i en buss tillsammans med resten av Storuman Armsport ner till SM. I år var det nere i Ekerö, Stockholm, där gräset börjat grönska. Direkt vi kom fram efter x antal timmar på en buss och ont i rumpan så fick vi väga in oss. Jag klarade mig lätt som en plätt och var jätteglad över att någon fler än jag ville äta sushi. Sen åt jag allt jag saknat och mådde illa i stort sett hela helgen.

Taggade inför SMJag och Kim Näsström är laddade inför tävlingen. Han tog dubbla silver!

Fredagen kom och efter Svensk Armsports ordförande Anders Axklo, som även skriver krönika här, hade invigt så drog tävlingen igång. Jag bröt sist och blev obesegrad i final mot min klubbkamrat. I finalen kände jag att hon var jättetaggad och eftersom vänstern är den jag är osäker på så tänkte jag att jag absolut inte får hamna i något konstigt läge så då starten gick så gick det snabbt. Gjorde en klockren start och det hela var över och jag hade för första gången tagit guld med vänstern på ett SM.

Vinnare SM 2016

Högern på lördag. Mycket säkrare där och även där gick jag obesegrad till final. I finalen dummade jag mig och fick en armbågsfoul men i re-matchen så skärpte jag mig och kammade hem guldet. Tillsammans med Andreas Ståhlberg som kör Strongman gjorde jag några filmklipp där han fick leka lite med mig som levande vikt. Han är riktigt imponerande! Bara aningen större än mig…
Sen gick allt väldigt snabbt då tävlingen var slut. Alla packade ihop och drog, de flesta skulle iväg på banketten men vi i Storumangänget hoppade på bussen och rullade hemåt. Klockan 5 på morgonen släppte de av mig i Vilhelmina.

Dubbla SMguld

Det kändes konstigt att inte tävla mot Elina från Skåne då hon gått upp en viktklass. Men SM för mig är till största delen bara en mellanlandning för att ta landslagsplats så jag kan åka på EM och VM.

Rygg April

I vilket fall. Sen blev det ny vecka och jag körde till Skellefteå. Här sitter jag nu på ett hotellrum på Scandic efter ett kort men intensivt träningspass med MAQ. Idag har jag fått betygen och intygen och är klar med utbildningen! Det ska firas med lite mat om en stund tillsammans med resten av gruppen och några till. Sen i morgon bär det av till sydligare delar av Sverige i några dagar. Nya äventyr, nya mål. Ge aldrig upp.

Share

Leave a Reply


*


Translate