MAXstyrka

Allt inom kraftsport

apr
10

Veckans tok och träning

Posted by Standardspråk för webbplatsen 0 Comment

Efter våran klubbtävling i Storvik för drygt två veckor sedan åkte jag på en extremt manlig förkylning, feber och en veckas ofrivillig vila. När jag vilar blir jag oftast rastlös och när jag är rastlös så tenderar min impulskontroll att bli lite sämre än annars. Den här gången resulterade det i att jag bestämde mej för att jag ska åka till Norge, Stokke, för att tävla på Holmene Strongman den 23 april. Grenarna släpps samma dag så det kan bli vad för tok som helst. Sjukt spännande, och lite läskigt. Hur som helst så räknas den här tävlingen som EM-kval och min förhoppning är så klart att knipa en plats dit. Att jag egentligen borde ta mitt pick och pack och lämna Storvik för att flytta tillbaka till Forsa och fortsätta plugga efter min praktikperiod just den helgen är en helt annan historia… Någon som är haj på det här med kloning kanske?

Sen jag blev frisk, eller åtminstone så pass frisk att jag kunde ignorera förkylningen så har jag i alla fall hunnit med ett gäng bra träningspass. Kanske lite för bra pass till och med för min kropp är inte riktigt nöjd med mej just nu. Det har framför allt blivit mycket böj, bänk och mark men också såklart en del grenträning.

12970468_1266523350042634_1105826154_o

Så förra fredagen var jag tillbaka på gymmet och för att mjuka upp kroppen efter förkylningen så började jag passet med ryck och ryck-knäböj. Detta är en hatövning och jag gjorde det definitivt inte frivilligt men shit vilken skillnad det gjorde för min bänkform. Jag är rätt ordentligt stel lite överallt men framförallt i fotleder och i bröstryggen. Genom att köra böj med stången över huvudet tvingas jag att sträcka ut vaderna och trycka fram knäna samtidigt som mobiliteten i skulderpartiet ökar. I bänken innebär det att jag har lättare att trycka i fötterna i golvet när jag bryggar och att jag har lättare att trycka ihop skuldrorna och aktivera latsen i pressen. Det hela resulterade i tre stabila singlar på 85 kg. Så jag får väl helt enkelt acceptera rycken som en del av min träning framöver.

12900141_960321637414731_940152294_n 12939444_960321677414727_1313248601_n

På söndagen blev det grenar tillsammans med Stisse och Jimpa i Storvik. För mej blev det en hel drös av vändor med farmersväskorna som uppvärmning. 20 m, 70 kg i varje hand och fokus på fart. Därefter slängde jag in oket också och körde ett medley med ok på 180 kg för 15 m och farmers 70 kg 15 m tillbaka, så som det kommer att vara på SSK – 82 i juni, fast andra vikter. Både ok och farmers är övningar som jag upplever att jag har lite svårt för, mest för att jag tycker att det är läskigt när jag börjar få upp farten och därför bromsar jag mej själv. För att råda bot på detta är min tanke att köra många vändor med lättare vikter och fokus på just farten. Och på tal om lätta vikter så tyckte jag att det verkade som en bra idé att prova och gå med våra monsterbalkar till väskor på 100 kg styck. Balkarna är bredare än de andra väskorna och om man, till skillnad från Nicklas, har grövre lår än axlar så är det ett faktum att balkarna slår i låren. Så ungefär fem små myrsteg resulterade i ett par blåmärken som fortfarande inte ens har börjat fundera på att försvinna såhär en vecka senare. Hatten av till Stisse som knatade flera vändor med 140 kg på helvetesväskorna. Därefter visade han även att han faktiskt kan springa snabbt utan vikter på ryggen också. Eller ja, först fick jag skälla på honom för att han sölade men sen så. Medleyt var ok 15 m, springa tillbaka och hämta säck och sen springa tillbaka igen. Andra vändan blev jag nästan lite rädd att han inte skulle hinna stanna vid säcken men det gick bra och han kapade tiden från första sättet med nästan tre sekunder. Tänk vad lite skäll kan göra…

Vi fortsatte passet med lite pressar och jag slängde ihop ett medley som påminner om det som kommer vara på Student-SM. Först Apollon på 55 kg, sen jättehantel på 23 och sist stocken på 60 kg. Lätt och fint.

Den här veckan började med lite aktiv vila i form av lätta 6×6 på 80 kg i böj och lite sittande rodd för att sträcka ut ryggen. På tisdagen körde jag upp till Bollnäs för att slänga om däcken på bilen, träffa vänner och så passade på att köra lite olympiska lyft tillsammans med Emil. Det blev bara lätta vikter, fokus på teknik, utförande och framförallt rörlighet. Men mest av allt blev det stekt kött, kramar och skitprat. Förmodligen precis vad kroppen behövde.

Onsdagen bjöd på girl power och ännu mer bänk på Jernvallen. Jag körde tvåor på 80, Erika drog till med ett pers och tangerade det igen på direkten och Lisa som redan är bäst på bänk nötte mark och persade hon med. Så jäkla grymma brudar det där! Jag är så glad att de är mina klubbkompisar och att vi alla tre ska tävla på serie 2an tillsammans. Och efter alla pers så ville inte jag vara sämre så jag tjatade till mej att få lyfta lite med slingshoten vilket slutade med en singel på 110 kg, med stor slinga. Slutade passet med några 5or i böjen. Stången högt och fokus på spänningen i magen samt kontringen i botten. För en gångs skull kändes det faktiskt rätt bra, även om Erika tyckte jag såg lite väl arg ut.

12910174_960321624081399_1806732296_n

På fredagen stod det mark på schemat. 6×6 på 70 % var tanken men kroppen höll inte riktigt med. Jag började som vanligt med att rulla runt på min bandyboll för att släppa på spänningar i baksidan och fortsatte med ryck och ryckböjar innan jag gick på marken. För en gångs skull kändes det som att tekniken stämde, jag kände mej stark i min startposition och fick en ordentlig spänning i både baklåren och magen och lyckades få det där härliga drivet genom benen. Men av någon anledning orkade jag bara hålla den formen 3-4 reps innan jag tappade kontakten spänningen i magen och där med tappa ur ryggen. Förr kunde jag utan problem fortsätta att dra i det läget men sen några månader tillbaka säger ryggen ifrån och det är bara att släppa istället. Det fick helt enkelt bli de repsen det blev. Resten av passet tillbringades på massagebänken där bland annat mina vader fick en brutal behandling. Tydligen ska inte vaderna vara stenhårda, jag förstår inte alls…

12999655_1266524190042550_238071081_o 13000581_1266523313375971_1389575587_o 12986690_1266523343375968_1355661802_o

 

Det logiska hade kanske varit att vila igår men då det var tjurinvation på Gävlekraftsport så kunde jag såklart inte hålla mej borta. Hela förmiddagen var det mulet och regningt men så fort vi kom ut och började köra så sprack det upp och vi hade strålande sol hela eftermiddagen. Så. Jäkla. Skönt! Min tanke var att bara ha skoj och köra ett lugnt pass och det höll jag, nästan. Det blev några 20 m repor med 70 kg farmers och ett gäng vändor med 140 kg ok med fokus på fart i vanlig ordning. Sen fick något smart ass för sig att jag skulle köra farmers hold efter att tjurarna lekt klart med väskorna, och som vanligt, ingen kommer ju ihåg en fegis… Vi plockade av så det “bara” var 90 kg kvar på väskorna och sen var det bara att hugga i och lyfta upp. Till saken hör att Forsmarks väskor är jäkligt låga jämför med många andra så själva upplyftet kändes riktigt tungt. Jag stod ungefär 45 sekunder tre gånger. t var första gången jag körde en hold så jag visste inte riktigt vad jag hade att förvänta mej men jag tror fan att det handlar mer om att kunna härda ut smärtan av att ha vikter som hänger i armarna än om att vara stark. Förutom i greppet då. Det var bara i sista settet som jag stod tills jag tappade ena väskan, i de två första gav jag liksom upp för smärtan i stället. Av någon anledning så var det ändå rätt kul och jag längtar lite tills jag får prova igen. Medan jag körde holden började Forsmark och Hansson lasta allt sjukare vikter på oket vilket slutade med att Forsmark gick stadigt med 500 kg för 4 m. Galet! Avslutningsvis körde vi ett loading race. Tjurarna med två 115 kg säckar och jag med en lätt keg och en 68 kg säck. 20 m och över oket som var ställt på ca 130 cm. Efter första vändan tyckte Gurra att jag hade det för lätt så i andra fick jag lov att ta med mej kegen tillbaka efter att ha lämnat säcken också. Klart man gör som man blir tillsagd, vem lyssnar inte på pöjkarna i solstolarna liksom…

12980829_1266523326709303_1792380422_o

 

Idag blev det en välförtjänt vila och dagen till ära fick jag en flaska med Lypowake Sportlotion för att testa och utvärdera. Förhoppningen är att krämen ska kunna hjälpa mina muskler att slappna av och kanske göra lite mindre ont. Jag kommer att smörja min rygg, gluteus och vader varje dag i två veckor och sedan göra en utvärdering. Spännande!

Och lite film.

Over and out.

 

 

 

 

Share

Leave a Reply


*


Translate