MAXstyrka

Allt inom kraftsport

maj
16

Info om SSM-kvalet i Ystad

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Då hälsar jag välkommen till SM-kval #2 16:e juli i Ystad som hålls på Eazy Gym! Tävlingen startar 12:00 men tävlande med coacher samlas prick 10:00 för registrering,genomgång och inställning av utrustning.
Grenarna är följande:

1 Apollonsquat reps på 275kg på max 60sek. Man går ner till stoppar som vikten ska toucha i GODKÄNT SL-DJUP. Detta ställs in av domare innan tävlingen. Dräkt och lindor är tillåtet.

2 Farmers walk 2x153kg, 20m på max 60sek. Fria nedsättningar och distans vid ej fullgjord sträcka.

CUT där de 10 bästa går vidare. (plus Mikkel alltså 11st)

received_102075175489519183 Stock för max ingång 130kg på max 60sek.

4 Truckpull 20m på max 75sek (testad och klar)

5 För första gången i Sverige presenterar jag stolt: Giant shot put 14,5kg, 3 försök vardera.

På bilden ser ni själva sektorn ni ska hålla er inom. På filmen ser ni tillåten teknik då detta ska vara en form av “stillastående” kulstöt som nu har funnits med på CL 2 ggr varar sista gången i finalen i Turkiet. Ingen ansats eller snurrteknik inom den 2,1m ring som vanligtvis förekommer utan endast på angivet sätt. Kulan väger exakt dubbelt så mkt som en vanlig (7,26kg) och är gjord av brons. Kulan ska ligga mot hals/nacke/öra/kind- regionen hela ansatsen annars blir försöket underkänt. Vad gäller halvmånen som inringar övertrampsgränsen så får man toucha insidan på kanten och foten får sväva ovanför efter att kulan lämnat handen men man får inte röra vid ovankanten på halvmånen eller sätta ner foten framför eller gå framåt efter avslutad stöt då underkänns stöten. Första omgången styrs av föregående gren, andra omgången styrs av första omgångens resultat och sista omgångens styrs av bästa stöt av både omgång 1 och omgång 2. Längst stöt går ut sist alltså.

6 Atlassten reps 185kg på 125cm på max 75sek. Man sköter stenen själv både upp och ner utan inblandning av roddare. Underarmsskydd är tillåtet och endast Elite tacky som den tävlande själv ombesörjer.

# Domare David Nyström
# Speaker Daniel Rubin
# Gästtävlande Mikkel Leicht

# Alla tävlande bjuds på mat kl.19:00 på lokal restaurang. Intresse anmäls senast 3v innan.
# Varje tävlande ska i samband med anmälan ange 1st coach som får vistas inne på tävlingsplatsen. Denne kommer att få ett passerkort på tävlingsdagen. Alla andra får vistas utanför inhägnaden hela tävlingen.
# Anmälningsavgiften är 300kr som betalas i samband med anmälan till mig via ex swish. Man anmäler sig via FB-mail eller via telefon 0737527095.
# From idag tom 16/6 kan man anmäla sig.
# Vid regn byts truckpull ut mot ok 420kg.
# Går utrustning sönder under tävling som inte går att fixa/ersätta så stryks hela grenen och 0p till samtliga.
# Där kommer finnas matvagn på plats under hela dagen.

Vi hoppas på fint väder och mycket publik!

//Anders Lindbladh

 

Share

Leave a Reply


*


Translate