MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Den andra april debuterade Leif Magnusson från Kungsör i strongman. Vid 70-års ålder deltog han i amatörtävlingen Arvid Amateur som arrangerades av Sportic Gym. Detta gav Leif blodad tand, och efter lite bollande med Josefin Brander och Oskar “Coachen” Jonsson beslutades det att för första gången hålla tävlingen Sveriges Starkaste Pensionär.

Tävlingen kommer hållas parallelt med Sveriges Starkaste Kvinna (den öppna klassen) i Kungsör den 22 oktober. I tre till fyra grenar kommer en segrare att koras. Grenarna kommer att tas fram i samråd med Stefan Waltersson på Seminoff för att i möjligaste mån undvika allt för hård belastning på kroppen.

Nu söker vi ett gäng glada och starka pensionärer, gärna kända profiler men ej krav. Du som söker måste vara 65 år fyllda den dag tävlingen hålls och ha erfarenhet av styrketräning och tunga lyft. Det är ett begränsat antal deltagare. Intresseanmälan sker till josefin@seminoff.se.

downloadfile

Foto: Amir Hebib
Text: Oskar Jonsson

Share

Leave a Reply


*


Translate