MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jun
10

Intervju – Johnny inför WSM

Posted by Jimmie Trywall 0 Comment

I dagarna gick ingen mindre än Johnny Hansson ut med att han är klar för att delta i World’s Strongest Man 2016.

Det är nog en av allas största dröm inom kraftsport att få vara med i, i vart fall vi inom strongman.

Så nu sitter jag här, en molnig kväll i Tenhult och funderar på vad jag ska göra?

Jo, förstår ni mina vänner, jag ska prata med The giant Swede, Johnny-Bravo, Fyrvaktarn, Johnny Handsome Hansson. Steg 1 är att få kontakt med han, steg 2 kommer här nedan.

SSM2015-28Foto: MAXstyrka

God afton the Giant Swede.
För nu är det väl helt okej namn på dej?

God afton Jimmie. Jag tycker jag får olika smeknamn hela tiden så varför inte lägga till the Giant swede också?

Du gick ut här om dagen med att du är uttagen till att åka på Worlds Strongest Man 2016, hur gött är det igentligen?

De är sådär löjligt gött. Det är ju ett livsmål som går i uppfyllelse, tänk hur många timmar man har spenderat framför Youtube och tittat på klipp från den tävlingen, och helt plötsligt står jag med på deltagarlistan. Känns overkligt.

Hur ska du ladda upp inför detta?

Jag kommer lägga upp det som jag gör inför alla tävlingar, träna på så hårt som kroppen klarar av fram till ca en vecka innan tävlingsdagen. Den stora förändringen inför denna tävlingen är att jag kommer få en del hjälp från Muskelbygget, framförallt med kosten.

Ja, för muskelbygget är ju din nya sponsor?

Ja, det stämmer. Vi har precis påbörjat ett samarbete som jag tror kommer hjälpa mig mot mina mål.

Vart kommer WSM gå av stapeln i år?

I Botswana. Som inte denna sporten vore nog jobbig, nu ska vi utöva den på den afrikanska savannen. Kommer bli en häftig upplevelse att bara få resa dit.

Känner du att värmen blir ett problem för dej?

Jag tror samtliga deltagare kommer ha det tufft, men det kommer inte drabba mig hårdare än någon annan.

Känner du att du vågar ge fullt på säsongens tävlingar eller ska du hålla igen för att inte skada dej?

Är jag anmäld och ska delta på en tävling vill jag göra det fullt ut. Om jag skulle känna att jag behövde hålla igen skulle jag inte lägga ner mig och åka dit.

Vad tror du om dina chanser i WSM?

Om man ser realistiskt på det tänker jag ungefär såhär, i de riktigt tunga statiska övningarna ligger jag fortfarande efter dom allra bästa. Men sen har jag faktiskt en del grenar där jag känner att jag hänger med dom allra bästa.  Så mitt mål är att åka dit och ställa till lite oreda.

Du är ju även klar för finalen i SSM, vem blir ditt största hot?

Mitt mål med ssm i år är att ta ett kliv upp på pallen. Så då blir ju svaret Martin. Men jag ska även få Johannes att svettas lite.

Många tror, liksom mej, att du är den som är först att peta Johannes från tronen, vad tror du om det?

Enligt mig är Johannes den starkaste svensk genom alla tider, så att ta hans plats på tronen är en otroligt tuff utmaning. Jag kommer lägga mitt fokus på att bli så stark och duktig jag klarar av, om det räcker hela vägen får tiden utvisa.

Sist vi snackade inför Giants Live förra året klippte du i dej, snabbt räknat, ca 3500 kcal på en timma, har du slagit det rekordet än?

Haha! Ja, jag fick ju sitta på McDonalds och vänta på er i nästan en timme. Jag har inte direkt försökt slå det rekordet, men i t.ex jultider blir de ju en del frossande. Hur många kcal de blir har jag dock ingen aning om.

Räknar du kcal vanligtvis under en hel dag?

Nej, det gör jag inte. för att ha lite koll har jag gjort det nån gång emellanåt brukar landa på 6000. Denna biten kommer Muskelbygget hjälpa mig med i framtiden som sagt så för hoppningsvis kommer jag ha bättre koll på det i framtiden.

Hur ser en vanlig träningsvecka ut för dej?

Jag har tyvärr ingen vanlig träningsvecka. Jag jobbar på resande fot och får helt enkelt anpassa träningen efter arbetet. Mitt nästa steg i min utveckling som atlet är att hitta ett jobb på hemmaplan och få mer struktur på det hela.

Jobbar du fortfarande i Norge?

De senaste veckorna har jag varit i Skövde, men är förmodligen snart tillbaka där.

Hur hinner man vara så fruktansvärt stark och samtidigt flänga omkring så som du gör?

Man tar vara på sina träningspass och försöker utvecklas vid varje träningsstillfälle.

Är du lite utav en kändis nu när det går så bra för dej?

Nej, det skulle jag absolut inte påstå. Men det händer att det kommer fram folk som har koll på vem man är och vill ge lite beröm och bolla lite träningsidéer och liknande.

Let’s dance, om du fick förfrågan, ställer du upp då?

De har jag inte funderat på faktiskt. Men visst, nya utmaningar är roligt.

Är sommaren fullspäckad med strongmanrelaterade saker, eller får du nån semester?

Jag och några vänner försöker få till en helg med lite fiske och grabbhäng, sen en tur till Liseberg med familjen. Förutom det kommer det va strongman på kalendern.

Om du fick välja, vad tycker du är bäst, vinna WSM eller Arnold?

WSM utan tvekan! Titeln världens starkaste man klingar rätt vackert.

Och annars är allt bra? Kroppen är i bra form utan skador?

Jag har haft endel känningar i ryggen efter Valbo tävlingen faktiskt, men det börjar ge med sig och idag klarade jag iaf genomföra ett markpass, förmodligen de sämsta i år men inte med någon direkt smärta.

Hur gör du för att förebygga skador?

Jag är noga med att stretcha, jag besöker massör i princip varje vecka. Anpassar träningen efter dagens status.

Du tränar ju en hel del hemma hos Årsjö, ger han dej alla sina tips och trix eller behåller han nåt för sej själv?

Ja, vi tränade mycket ihop framförallt innan Giant’s Live. Han är med och ger tips och vi bollar självklart idéer. Men han är såklart inte dummare än att han behåller endel för sig själv.

Alla vi pratat med om dej, säger att du är en sån ödmjuk och snäll människa, hur lyckas du alltid vara så glad och trevlig mot alla?

Oj, de va väldigt kul att höra! Jag är den jag är och om det uppfattas som snäll och ödmjuk kan väl det inte bli så mkt bättre. Men dessa människorna har förmodligen inte träffat mig en regnig arbetsdag, en tidig morgon, eller när ett träningspass går åt helvete. Då är jag inte rolig att göra med.

I övrigt önskar jag dej stort lycka till med alla tävlingar framöver och stort tack för din medverkan.

Tack så mycket för det! Vi ses och hörs !

Jag märker på hans svar hur ödmjuk han är mot sina motståndare. Och det proffisionella sett han svarar på. Om han gått kurser hur man svarar på frågor i journalistiken förblir ovisst, men han gör det bra, våran Johnny-boy.

Share

Leave a Reply


*


Translate