MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jun
17

Wall of Fame – Magnus Samuelsson

Posted by MAXstyrka 0 Comment

walloffamesamuelssonAllmänheten känner honom som den stora, dansanta skådespelaren med vältrimmat skägg. Vi som har följt strongmancirkusen de senaste decennierna känner honom i stället som “The Giant Swede”.

Det är ytterst få i historien som kan matcha Magnus meritlista, där vinsten i WSM 1998 står ut som karriärens höjdpunkt. Han vann SSM nio gånger och kom på pallen i WSM fem gånger (topp-5 blev han hela åtta gånger och var i finalen tio gånger). Han är Sveriges överlägset mest meriterade och mest framgångsrika strongmanatlet genom tiderna.

Mycket kan sägas om Magnus, men hans betydelse för strongman i Sverige kan jämföras med Ingemar Stenmarks betydelse för utförsåkning, eller Björn Borgs betydelse för tennisen.

Ni kan lyssna på Magnus när han gästar MAXstyrka Radio.

Magnus hamnar därför på MAXstyrkas Wall of Fame.

Share

Leave a Reply


*


Translate