MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jun
03

Wall of Fame – Ricky Bruch

Posted by MAXstyrka 2 Comments

walloffamebruchEn del atleter når legendstatus på grund av en fenomenal tävlingskarriär. Andra atleter blir större än sina prestationer och når legendstatus på grund av sin personlighet snarare än på sina tävlingsresultat. Sen finns det de som kan placeras in i båda grupperna. Ricky Bruch är definitivt en av dem.

Rent idrottsmässigt är han en av våra största, och hans diskuskast på 71,26 som han lyckades med den 15 november 1984 är fortfarande med bland de tio längsta kasten i historien. Dessutom var han framgångsrik inom kula, styrkelyft och bodybuilding.

Han var med i ett antal filmer, spelade in en låt, släppte diktsamlingar och prydde mängder av löpsedlar. Det som dock har gjort honom odödlig är att han alltid var sig själv, hans varma men kaxiga framtoning och hans extrema träningsvilja.

Ricky står sig som en av våra absolut största legender, och därför är han den tredje atleten att pryda MAXstyrkas Wall of Fame.

Share

2 Responses so far.

  1. Fredrik Farhadian skriver:

    Vill påpeka att hans längsta kast var 71,26 m och inget annat.

Leave a Reply


*


Translate