MAXstyrka

Allt inom kraftsport

news_botswana

Den 13 augusti börjar årets upplaga av Världens Starkaste Man 2016, i Botswana. Tävlingen håller som vanligt i en vecka, och slutar den 20 augusti.

Vi har med två svenskar i år, Johannes Årsjö och Johnny Hansson. Att Johannes tar sig till final är en lågoddsare, men även Johnny har en chans att skrälla och ta sig till final i sin WSM-debut. Johannes tävlar i grupp 1, och Johnny i grupp 3. Johannes har bra atleter i sin grupp, men är på papperet gruppsegrare. Grenarna passar honom bra, och efter sin tredjeplats i Europas Starkaste Man 2016 så finns det inga tvivel på att han är favoriten att vinna gruppen.

Johnny får det svårare att nå finalen. Inte nog med att han har fått den kanske tuffaste gruppen av alla, med namn som Hafthor Björnsson och Terry Hollands. Han får dessutom möta dem i marklyft, en av hans sämre grenar. Han lär dock ta ikapp poäng i Keg Toss och Loading. Om han får till det har han dock absolut chans att ta en finalplats.

Den fyrfaldiga mästaren Zydrunas Savickas kommer inte tävla i år, vilket öppnar upp en pallplats. Såhär ser grupperna och grenarna ut:

WSM_Graphs_V3

Share

Leave a Reply


*


Translate